Er is veel te doen rond de mogelijke sloopvergunning voor twee panden op de Koepoortsweg ten behoeve van een toekomstige uitbreiding van Lindendael. Onder meer de Vereniging Oud-Hoorn maakt zich zorgen en heeft alle brieven en akties op een rij gezet en op hun website geplaatst. Zie ook onderstaande link naar de Oud-Hoorn-site.
Dinsdagavond wordt de discussie rond de sloopvergunning in de Gemeenteraad voortgezet. Het onderwerp staat niet op de agenda, maar komt wel aan de orde omdat de Fractie Tonnaer opnieuw schriftelijke vragen aan B&W heeft gesteld. De antwoorden op een brief van 3 maart vindt de fractie wat vaag en daarom nu deze vragen van Fractie Tonnaer:
”1.Heeft u met de Omring/Lindendael gesprekken gevoerd over de mogelijke sloop van de panden Koepoortsweg 43 en 45. Hebben deze gesprekken resultaat gehad en zo ja welke;
2.Bent u bereid de aanvraag voor een sloopvergunning voor Koepoortsweg 43 en 45 te weigeren;
3.Kan een uitspraak van de gemeenteraad, doormiddel van bijvoorbeeld een motie, uw college van B&W steunen om de aanvraag voor een sloopvergunning te weigeren.”
Net zoals bij de vorige raadsvergadering staan er geen ’bespreekpunten’ op de agenda. Wel staan er zeven agendapunten vermeld die tijdens de commissievergadering voldoende zijn besproken.
Aankleding rotondes
Tenslotte is er tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond een Initiatiefvoorstel van het CDA en GroenLinks voor de aankleding van rotondes. Zij stellen voor te onderzoeken of aankleding en onderhoud van rotondes kan plaatsvinden in het kader van een leerproject. In het feestjaar 2007 zijn de rotondes met succes aangekleed in samenwerking met het Clusius College, aldus CDA en GroenLinks.
Zij schrijven verder in het voorstel: ”Om ook andere onderwijsinstellingen een kans te gunnen zou wat ons betreft bijvoorbeeld ook de afdeling Groen van de Praktijkschool in aanmerking kunnen komen. Op deze wijze kan er sprake zijn van een win-win situatie: kansen worden benut om leerlingen te betrekken bij de inrichting van het openbaar gebied én de blikvangers van de stad worden aanzienlijk opgeleukt. Onze fracties denken niet dat het beheer van alle rotondes uit handen gegeven moet worden, maar dat het goed is om bij wijze van experiment op één of enkele plekken hiermee aan de slag te gaan. Een aantal rotondes in onze gemeente is bovendien al markant aangekleed. Voor wat betreft mogelijke locaties denken wij aan enkele rotondes aan de rand van de stad, zoals de nieuwe turborotonde, de rotondes tussen de Krijterslaan en de Blokmergouw en de rotonde op de Oostergouw t.h.v. het Huis van Bewaring.”