HOORNGIDS HOORN | Op World Cleanup Day krijgt onze planeet een flinke schoonmaakbeurt. Over de hele wereld gaan tientallen miljoenen vrijwilligers aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Meedoen vanuit Hoorn kan door je aan te sluiten bij de Karavaan van CleanUp Hoorn.
Op zaterdag 17 september staan de vrijwilligers van CleanUp Hoorn van 10:00-12:00 uur klaar op het Dal in het centrum van Hoorn - met materialen, tips en gezelligheid. Vanaf de verzamelplek kun je zelf je route bepalen om afval te rapen. Op eigen houtje of samen met anderen. De volle zak lever je weer in bij het verzamelpunt. Je beloning? Een dankbare glimlach, een voldaan gevoel en een schone, mooie stad. Tip: je kan van tevoren al een gratis grijper ophalen bij de gemeente Hoorn, tijdens openingsuren. Als je eenmaal meegedaan hebt, krijg je vast de smaak te pakken om vaker op pad te gaan.
22.000 Peuken en 30 vuilniszakken vol afval tijdens eerdere acties in Hoorn
Veelvoorkomend zwerfafval in Hoorn zijn blikjes, verpakkingen en sigarettenpeuken. Tijdens de PeukMeuk actie in juli raapten inwoners met CleanUp Hoorn 22.000 peuken en tijdens de landelijke Opschoondag in maart ruim 30 vuilniszakken vol afval. Veel zwerfafval ligt buiten het bereik van veegmachines. Daarom is het belangrijk dat we zelf blijven opruimen zodat het onze flora, fauna en prachtige stad niet aantast.
Over CleanUp Hoorn
CleanUp Hoorn is dé community in Hoorn die zich inzet om Hoorn zwerfafvalvrij te houden. Het initiatief wordt gesteund door Intermaris, Stichting Netwerk, Puur Hoorn, Vrijwilligerspunt Westfriesland en Voor een mooie stad.
CleanUp Hoorn organiseert elke maand in een andere wijk een Karavaan voor iedereen die samen een uurtje zwerfafval wil rapen. Sluit aan wanneer je wil. Samen maak je zichtbare impact in een wijk en kunnen meer inwoners enthousiast worden gemaakt om mee te doen. Via CleanUp Hoorn kun je in contact komen met wijkgenoten. Wissel ervaringen of spreek samen af om op andere tijden en plekken Hoorn schoner en dus mooier te maken. De ervaringen van de community zijn aanleiding voor gesprekken met de gemeente, ondernemers en inwoners om het zwerfafvalprobleem aan te pakken, bijvoorbeeld rond broeiplekken. Meer informatie vind je op cleanup.vooreenmooiestad.nl.