HOORN - De burgemeester van Hoorn ontvangt vrijdag namiddag 25 maart 2011 de eerste aankomst van een serie van 11 aankomsten van schepen van de witte vloot in Hoorn, met aan boord Amerikaanse toeristen. Deze toeristen gaan aan tafel met Horinezen.
Burgemeester Onno van Veldhuizen ontvangt vrijdag 25 maart 2011 het eerste schip van de Amerikaanse rederij die in Hoorn arriveert. De rederij zal van maart 2011 tot en met mei 2011 in totaal 11 x aanleggen in Hoorn met per aankomst ca. 160 Amerikaanse toeristen aan boord.
Events Holland, waar Hoorn Events onderdeel van uitmaakt, heeft een pittige klus aan een stevig staaltje Hoorn promotie. De gasten worden meegenomen naar vier bijzondere locaties. De gasten nuttigen er een oer-Hollands driegangen diner; het Westfries Museum, het Museum van de 20e Eeuw, de Noorderkerk en de Oosterkerk. Met 160 gasten per aankomstdatum zorgt Hoorn Events ervoor dat alle gasten genieten van een oer-Hollandse maaltijd.
Het contact is begin 2010 ontstaan tussen Rob van Loon (Hoorn Events), Dick van der Pijl (Organisatie- en Mediaburo en beheerder Oosterkerk) en de klant uit Boston (USA). Men was op zoek naar een unieke beleving in Hoorn die exclusief kon worden aangeboden aan de klanten van deze grote reisorganisatie. Na intensief overleg en onderhandelingen werd de samenwerking aangegaan en werden de handtekeningen geplaatst onder de contracten.
De samenwerking tussen Hoorn Events en de locaties is uniek. Van der Pijl licht toe; “Een oud zakelijk contact van mij uit de tijd van de reisboekhandel stak de kop op en wilde praten over mogelijke samenwerking. Ik ben toen met Hoorn Events gaan praten en we hebben maandenlang op constructieve wijze een creatief programma kunnen neerzetten”.
Van Loon licht toe: “Zowel wijzelf als de locatiebeheerders zien in deze nieuwe uitdaging een unieke kans om Hoorn extra te profileren voor speciaal deze doelgroep, de Amerikaanse bezoekers die met de witte vloot (grote luxe hotelschepen) Hoorn aandoen. Middels strakke afspraken onderling en een uitermate meedenkende cateraar (Vlasman Catering) gaan we deze klus vol vertrouwen tegemoet.”
Het menu zal bestaan uit oer-Hollandse pot. Vooraf een Hollandse groentensoep, als hoofdgerecht een heerlijke hutspot en als dessert griesmeelpudding met bessensap. Tevens uiteraard koffie of thee met een stroopwafel toe.
De Amerikanen gaan letterlijk aan tafel met inwoners van de stad die het leuk vinden om te praten met deze gasten. Gespreksonderwerpen kunnen zijn ‘hobbies’, ‘werk’, ‘dagelijks leven’, en dergelijke. Het diner wordt geserveerd door de gastvrouwen die op de diverse locaties paraat staan en die het leuk vinden om deze bijzondere groepen van dienst te zijn.
Chantal Rückert, mede eigenaar van Hoorn Events, vult aan: “We voelen dat we in een warm bad stappen qua samenwerking tussen de klant, de locaties, de cateraar en andere belanghebbenden.”. De Hoornse wethouders zullen tevens allemaal éénmaal aan tafel gaan als ‘local’ met deze Amerikaanse toeristen.