Aanhouding na doorrijden

ingevoerd op 7-7-2008

Een 24-jarige man uit Hoorn werd vrijdag aangehouden in zijn woning. Hij had eerder een aanrijding veroorzaakt op de Provincialeweg ter hoogte van de Liornestraat. De man was achterop een auto gereden die voor het verkeerslicht stond te wachten. De man smeekte de 38-jarige bestuurster van de auto geen contact op te nemen met de politie. Toen zij dit wel deed stapte hij in zijn bestelbus en reed weg.

Hij werd even later thuis aangehouden en bleek dusdanig onder invloed van alcohol te verkeren dat hij niet in staat was te blazen. Hij werd overgebracht naar het bureau in Hoorn waar een bloedproef van hem werd afgenomen.

Invorderingen rijbewijs
Een 25-jarige man uit Hoorn moest vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren toen hij rond 04.30 uur aangehouden werd. Agenten zagen de man ter hoogte van het station rijden zonder autogordel. Hij werd om die reden op de Zuiderkruisstraat staande gehouden. De beginnend bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 435 ug/l. De toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurders is 90 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.