Handgranaat blijkt gevonden voorwerp

ingevoerd op 27-6-2008

De 46-jarige man uit Hoorn, die donderdagmiddag op de Kosterstuin in Zwaag werd aangehouden voor het bezit van een oefengranaat, heeft vrijdagmorgen een verklaring afgelegd. Hij verklaarde dat hij bij een vriend thuis had gevraagd wat of hij met het voorwerp aanmoest. De vriend was hierna vertrokken en had de politie gealarmeerd.

De politie ging er, mede gezien de melding, van uit de man kwade bedoelingen met de handgranaat zou kunnen hebben en zette de omgeving af. Na zijn aanhouding, waarbij de verdachte zich op straat tot zijn onderbroek uit moest kleden, werd een onderzoek werd ingesteld in de auto van de man, de omgeving van de woning en twee panden. Hierbij werd in de bosschages bij de woning van de vriend een handgranaat aangetroffen. Leden van het Explosieven Opsporingscommando onderzochten het explosief. Het bleek te gaan om een oefengranaat zonder lading.

De verdachte verklaarde dat hij de oefengranaat in zijn eigen tuin had gevonden. Uit angst te worden aangesproken op het bezit van de granaat, had hij zijn vondst niet gemeld bij de politie. Op donderdagmiddag was hij naar een vriend gegaan om te vragen wat voor granaat het was en wat hij ermee moest. De vriend had plotseling de woning verlaten en de politie gealarmeerd. Toen de verdachte zag dat de politie inmiddels naar hem op zoek was, had hij de handgranaat in de bosjes gegooid. Hij had niet de intentie om met de granaat te dreigen, zo bleek uit zijn verhaal.

De man is na zijn verhoor vrijdagmiddag op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van een verboden wapen

Reacties
Reactie: (Wolter)
29-6-2008, 02:02
Goed bedacht zeg, mooi verhaal opgehangen en ja,- ze tuinen er ook nog in... haha

Reactie: (lolbroek)
28-6-2008, 10:31
Bij het berricht van Deen betreft de eieren (pag3) werden de reacties verwijderd door de redactie, nu kun je zelfs niet meer reageren vandaar doe ik het hier.