Nederlands Kampioenschap Sprint Junioren

ingevoerd op 20-2-2008

Op zaterdag 1 en zondag 2 maart 2008 wordt op ijsbaan De Westfries in Hoorn het AEGON Nederlands Kampioenschap Sprint Junioren 2008 gereden.

Het is het 1e Nederlands Kampioenschap Sprint dat plaats vindt op de Westfries te Hoorn. Een enorme prestatie dat zij al in het 2e jaar het vertrouwen hebben gekregen van de KNSB om dit evenement te mogen organiseren. De Westfries heeft zich laten zien als een snelle baan.

De top van de Nederlandse jeugdsprinters zullen aanwezig zijn met dit jaar vele lokale (toekomstige)toppers.

Het AEGON NK Sprint junioren is opgedeeld in drie categorieën te weten: Junioren B, Junioren A en Neosenioren. Dit betekent een deelnemersveld in de leeftijdscategorie 15 t/m 22 jaar zowel heren en dames. Er worden 114 deelnemers verwacht voor de afstanden 500 en 1000 meter.

De wedstrijden beginnen zowel op zaterdag 1 maart als zondag 2 maart om 12.00 uur en eindigen rond 19.00 uur.

Beide dagen is de baan gesloten voor recreatieve schaatsers De toegang tot de wedstrijd is gratis en naast het schaatsen kunnen de toeschouwers genieten van en meedoen aan de volgende activiteiten: Dazzling Dansstudio, Conditiewedstrijd, Playstation Snowboard wedstrijden, DJ Ruben, Luchtkussen, Spandoekwedstrijd.

Maak zelf een origineel spandoek om de rijders aan te moedigden en verdien een VIP-arrangement voor het seizoen 2008-2009 op de ijsbaan De Westfries