Bronzen legpenning voor de heer T. Jacobs

ingevoerd op 15-12-2006

Burgemeester dr. G.O. van Veldhuizen heeft vrijdagmiddag de bronzen legpenning van de gemeente Hoorn uitgereikt aan de heer T. Jacobs uit Hoorn. Daarmee brengen B en W hun dank tot uiting voor de vele jaren dat hij lid is geweest van de Hoor- en Adviescommissie Bezwaarschriften. De heer Jacobs is gedurende 28 jaar lid geweest van de commissie, waarvan de laatste 18 jaar als voorzitter. Hij neemt op 1 januari 2007 afscheid.
 
In 1978 vond in Hoorn de eerste sollicitatieronde plaats voor de toen net ingestelde Commissie Bezwaar- en Beroepschriften. Deze commissie is in het kader van de Wet Administratieve Rechtspraak voor Overheids Beslissingen (voorloper van de Algemene wet bestuursrecht) ingesteld. In 2002 is de naam van de commissie veranderd in ‘Hoor- en Adviescommissie Bezwaarschriften’ (HAB). Deze commissie adviseert de raad, het college, de burgemeester of een bestuurscommissie over bij de gemeente Hoorn ingekomen bezwaarschriften. Het bevoegde bestuursorgaan neemt vervolgens een beslissing op het bezwaarschrift.
In september 1978 is de heer T. Jacobs benoemd tot plaatsvervangend lid van deze commissie. In mei 1983 werd hij tot lid van de commissie benoemd. Vanaf 1987 trad hij meerdere malen op als plaatsvervangend voorzitter, waarna hij in 1990 tot voorzitter werd benoemd.

Na de invoering van de Algemene wet bestuursrecht is ook een Kamer voor Personeelszaken – voor bezwaarschriften inzake personele aangelegenheden – ingesteld. De heer Jacobs is tevens voorzitter van deze kamer.
Burgemeester en wethouders hebben besloten om de heer T. Jacobs de bronzen legpenning van de gemeente Hoorn toe te kennen. Daarmee brengen zij hun dank tot uiting voor de vele jaren dat de heer Jacobs lid is geweest van de Hoor- en Adviescommissie Bezwaarschriften.