Politieberichten Hoorn

ingevoerd op 14-12-2006

Auto uitgebrand

Op donderdagmorgen bleek tussen 01.30 en 03.25 uur een personenauto in brand te staan op het Smetanahof in Hoorn. De auto, een zwarte Opel Corsa, stond geparkeerd op een parkeerterreintje. Door de brand raakten nog twee andere geparkeerd staande auto beschadigd. De brandweer moest uitrukken om het vuur te blussen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Dief snel weg
 
Op donderdagmorgen omstreeks 05.00 uur werd de bewoner van een pand aan de J.D. Pollstraat in Hoorn wakker van geluiden uit zijn schuur, die achter zijn woning stond. Toen hij ging kijken zag hij dat een man probeerde een fiets uit de schuur te stelen. Voordat hij de inbreker echter kon pakken, was deze al over de schutting van de tuin verdwenen. Ongeveer 10 minuten later bleek de inbreker al weer terug te zijn. Dit maal probeerde hij ervan door te gaan met wat blikjes bier die hij uit de schuur had gehaald. Ook dit maal verkoos hij een snelle aftocht boven zijn buit. De verdachte kon niet worden achterhaald. Het ging om een blanke man van ongeveer 21 jaar oud met een lengte van 1,80 meter. Hij droeg een korte donkere jas en een donkere broek, een donker petje en een witte trui met vlekken.

Alcoholcontroles

Op donderdagmorgen omstreeks 01.45 uur werd een 22-jarige man uit Zwaag bekeurd nadat hij op het Keern in Hoorn met alcohol op had gereden. De man was opgevallen toen hij met hoge snelheid over de spoorwegovergang reed toen de bomen nog met net open gingen. De man reed vervolgens met hoge snelheid verder in zijn bestelauto. Hij blies 355 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Aangezien het hier om een beginnend bestuurder gaat geldt voor hem een maximum van 90 ug/l. Hij blies derhalve vier maal het toegestane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.