Kerstbomen Hoorn 650

ingevoerd op 10-12-2006

In het kader van allerlei initiatieven voor het in 2007 te vieren stadsjubileum Hoorn 650 jaar stad heeft Jos Bouwhuis aangeboden op drie plaatsen in de stad twee kerstbomen te plaatsen en daarbij een verwijzing te maken het komende feestjaar. Het gaat om circa 6 meter hoge kerstbomen die in Italië zijn gegroeid.

Het comité stadsaankleding en het bestuur van de stichting Hoorn 650 hebben dit initiatief overgenomen. Op 4, 5 en 6 december zijn de kerstbomen in het water van de Westersingel, de Draafsingel (bij de Monotoren) en het Nieuwland geplaatst. Daarvoor is gebruik gemaakt van door VBK Hoorn ter beschikking gestelde pontons. De verlichting van de kerstbomen komt van Weblicht in Volendam. De gemeente Hoorn helpt met het schoren van de bomen.
Studenten van het Clusiuscollege in Hoorn hebben geholpen om de kerstbomen te versieren.

Hoewel bij de bomen ook het logo van Hoorn 650 te staan, ligt het accent natuurlijk toch op de kerstbomen die juist in de donkere tijd van het jaar op deze plaatsen in de stad extra licht geven.

Reacties
Reactie: (marja swier)
12-12-2006, 10:40
misschie ook leuk om er een paar bij de vollerswaal te plaatsen er komen nu geen boten

Reactie: (Edgar)
11-12-2006, 16:06
Misschien is het dan een leuk idee om op de westersingel aan weerskanten een boom te plaatsen in plaats van twee stuk bij de kruising met de Weel.