Feestelijke intocht Sinterklaas in Hoornse haven

24-10-2024

HOORNGIDS HOORN | Op zaterdag 16 november zetten Sinterklaas en zijn Pieten weer voet aan wal in de sfeervolle haven van Hoorn. Zoals elk jaar trekt de goedheiligman door het historische stadscentrum, met optredens op de Roode Steen (Berend Botje Plein) en een gezellige afsluiting in de Noorderkerk. Alle kinderen uit Hoorn en omgeving zijn van harte uitgenodigd om dit bijzondere feest mee te vieren.

Ontvangst in de haven
Om10.45 uur trappen presentatoren Jorrit en Rox de festiviteiten af aan de Oude Doelenkade met ochtendgymnastiek, begeleid door de enthousiaste Dansschool Moves. Uiteraard worden er Sinterklaasliedjes gezongen en is er een live verbinding met Pakjesboot 16. 
Om 11.30 uur verwachten we de stoomboot in de haven, waar we de burgemeester en kinderburgemeester Sinterklaas en de Pieten hartelijk welkom heten.

Van Roode Steen (Berend Botje Plein) tot Noorderkerk
Na de aankomst in de haven zet Sinterklaas koers richting de Roode Steen (Berend Botje Plein), waar de gezelligheid al om 11.00 uur losbarst met vrolijke Sinterklaasmuziek. Om 12.15 uur betreedt de Sint het podium op de Roode Steen (Berend Botje Plein), waar hij wordt verrast met spetterende muziek en dansoptredens van onder andere de JongesPieten.
Na het vervolgen van zijn route om 12.45 uur gaat het feest op de Roode Steen (Berend Botje Plein) gewoon door. Kinderen kunnen zich laten schminken en meedansen met dansschool Moves. Ondertussen trekt Sinterklaas door de stad, langs sfeervolle winkelstraten. 

Route
De route is als volgt: Grote Noord, Gedempte Turfhaven, Nieuwstraat, Kerkplein, Roode Steen (Berend Botje Plein), Grote Noord en Kleine Noord (Noorderkerk). Om 13.00 uur gaan de deuren van de Noorderkerk (Kleine Noord) open voor het grote eindfeest. Om 13.30 uur arriveren Sinterklaas en de Pieten. In de Noorderkerk zijn optredens van de JongesPieten, Dansschool Moves en natuurlijk de spannende ontknoping van het grote Sinterklaasverhaal.

Sponsoren
De intocht wordt georganiseerd door ’Hoorn, echt mooi’, een samenwerkingsinitiatief van Hoornse binnenstadondernemers en culturele instellingen. In samenwerking met de Gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje wordt deze dag onvergetelijk. 
Meer informatie: hoornechtmooi.nl/sinterklaas (http://hoornechtmooi.nl/sinterklaas)

Foto: Benno Ellerbroek

Intocht Sinterklaas Hoorn - Foto Benno Ellerbroek Intocht Sinterklaas Hoorn - Foto Benno Ellerbroek

Reacties
Reactie: (Frits)
27-10-2024, 14:24
Tja, en de chocoladeletters liggen al vele weken in de schappen. Maar hoe dachten de supermarkten erover; waar blijven de Paaseitjes ??