Station Hoorn Kersenboogerd in verbouwing: Vervangend busvervoer en wegafsluitingen

Geen treinverkeer van 22 oktober tot en met 2 november

HOORNGIDS HOORN | Station Hoorn Kersenboogerd ondergaat van september 2024 tot en met maart 2025 een grondige verbouwing. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Anton Rail & Infra in opdracht van ProRail.

Geen treinen tussen Hoorn en Enkhuizen

Van dinsdag 22 oktober tot en met zaterdag 2 november rijden er geen treinen tussen Hoorn en Enkhuizen. NS zet vervangend busvervoer in voor reizigers. Actuele reisinformatie is te vinden via de NS-reisplanner (https://www.prorail.nl/reizen/reisplanners).

Bereikbaarheid stationsgebied

De bushalte bij station Hoorn Kersenboogerd blijft bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Vanaf deze locatie vertrekken ook de bussen die het treinverkeer vervangen. Meer informatie over de reisopties volgt spoedig.

Let op: de spoorwegovergang op de Maasweg is afgesloten van dinsdag 22 oktober 02:00 uur tot zondag 3 november 04:00 uur. Auto’s worden omgeleid, terwijl fietsers en voetgangers via de tunnel bij de Rondeelstraat kunnen passeren.

Beperkte parkeermogelijkheden

Door de werkzaamheden zijn enkele parkeerplaatsen tijdelijk niet beschikbaar. Dit wordt ter plaatse aangegeven, en borden verwijzen naar alternatieve parkeerplekken in de straten Stijl en Palissade.

Tijdelijke fietsparkeerplekken

De gebruikelijke fietsparkeerplekken zijn tijdens de verbouwing niet beschikbaar. Reizigers kunnen hun fietsen parkeren in tijdelijke voorzieningen, die duidelijk worden aangegeven met borden bij het station.

Fiets kwijt?

Fietsen die verkeerd geparkeerd staan, kunnen worden verplaatst of verwijderd. Reizigers worden van tevoren geïnformeerd over verboden parkeerzones. Wie zijn fiets kwijt is, kan meer informatie vinden op de pagina Fiets kwijt (https://www.hoorn.nl/fiets-kwijt) van ProRail.

Meer informatie

Voor vragen over de verbouwing kunt u terecht op de website van ProRail (http://www.prorail.nl/contact) of via de BouwApp, waar het project Stationsvernieuwing Hoorn Kersenboogerd (https://debouw.app/projects/hoorn-kersenboogerd-stationsverbetering) te volgen is.

Bron: Gemeente Hoorn
Foto: Wikimedia Commons

Trein rijdt station Kersenboogerd in Hoorn binnen Trein rijdt station Kersenboogerd in Hoorn binnen