Politieke partij EénHoorn krijgt andere samenstelling

18-10-2024

HOORNGIDS HOORN | Op vrijdagavond 18 oktober heeft de lokale politieke partij ÉénHoorn voor de tweede keer in korte tijd een ledenvergadering gehouden. Tijdens deze vergadering werd besproken welke raadsleden het vertrouwen van de leden behouden, naar aanleiding van het uiteenvallen van de fractie.

Deze tweede vergadering vond plaats op verzoek van een groot deel der leden, nadat André van Beusekom tijdens de eerste vergadering had voorgesteld om de fractie nog één keer de kans te geven zich te herenigen. De poging van André van Beusekom om de samenwerking tussen Robert Vinkenborg, Guido Breuker, Aart Ruppert en hemzelf te herstellen, bracht geen oplossing. Vervolgens zag André van Beusekom zich genoodzaakt uit de fractie te stappen en zich aan te sluiten bij Robert Vinkenborg, die eerder al was opgestapt.


Voorkeur voor Vinkenborg en Van Beusekom
Dit heeft uiteindelijk tijdens de ledenvergadering geleid tot een stemming over het vertrouwen in de fractieleden. Een overgrote meerderheid van de partijleden heeft hun voorkeur uitgesproken voor André van Beusekom en Robert Vinkenborg, die nu samen de fractie ÉénHoorn vormen, met André van Beusekom als fractievoorzitter. 

De leden hebben hiermee een duidelijk signaal afgegeven dat de koers van de partij moet worden bijgesteld. Gezien dit signaal en de veranderde verhoudingen, beraadt de fractie zich op haar positie binnen de coalitie. 

Robert Vinkenborg en Andre van Beusekom in de raadszaal Robert Vinkenborg en Andre van Beusekom in de raadszaal