Bouw 80 sociale huurappartementen in Hoorn door Intermaris

18-10-2024

HOORNGIDS HOORN | Intermaris en Fijn Wonen hebben hun handtekening gezet onder de samenwerking voor de bouw van 80 sociale huurappartementen. Deze verrijzen in twee woontorens aan de Zonnesteen in Hoorn. Het is het eerste conceptuele bouwproject via NH Bouwstroom en daarmee uniek voor Hoorn. 

Intermaris en Fijn Wonen maken beiden deel uit van NH Bouwstroom. De woningnood is hoog en er is grote vraag naar sociale huurwoningen. ”Daarom is het noodzakelijk om snel en tegen zo laag mogelijke kosten kwalitatief goede en duurzame woningen te bouwen. Conceptueel bouwen is daar een antwoord op”, aldus Cees Tip, directeur-bestuurder van Intermaris. ”Het is goed dat Intermaris haar nek uitsteekt met NH Bouwstroom en zo laat zien dat snel en goed bouwen wel degelijk mogelijk is. Dat is hard nodig gezien de krapte op de woningmarkt.”
 
Snel, kwalitatief hoogwaardig en duurzaam bouwen
Voor Intermaris heeft Fijn Wonen 80 duurzame appartementen ontwikkeld op het terrein van de voormalige hockeyvelden aan de Nieuwe Steen in Hoorn. De appartementen worden grotendeels in de woningfabriek op industriële wijze gemaakt. Door gebruik te maken van een slimme productiemethode en robotisering worden producten geleverd met een hoge kwaliteit voor minder geld. Ook is de bouwtijd korter, is er minder CO2-uitstoot en minder afval. In het kader van duurzaamheid en extra comfort voor de bewoners komt er een groen dak op de twee gebouwen. Dit heeft een isolerende werking, waardoor een prettig binnenklimaat ontstaat en het voorkomt hittestress. Verder vangt het groene dak hemelwater op en verbetert de luchtkwaliteit doordat het fijnstof en CO2 absorbeert.

In 2026 zijn de twee woongebouwen bewoond
Van de 80 appartementen zijn er 72 voor doorstromers in de reguliere sociale verhuur. De overige 8 tweekamerappartementen gaan naar een paar bijzondere doelgroepen. In december van dit jaar gaan de heipalen de grond in en volgend jaar start de opbouw van de elementen uit de woningfabriek op de bouwplaats. In 2026 trekken de huurders in de twee woongebouwen aan de Zonnesteen in Hoorn.

80 woningen Zonnesteen door Intermaris en Fijn Wonen 80 woningen Zonnesteen door Intermaris en Fijn Wonen

Reacties
Reactie: (Inge van Alten )
18-10-2024, 19:48
Ze zetten er voor de veiligheid maar niet in dat het 8 hoog wordt, en dat er mooie grote bomen moeten verdwijnen, die al tientallen jaren oud zijn, en aan de ene Kant mag het niet te hoog en de andere komt er weer een toren, 4ª 5 hoog is genoeg, terwijl ze aan de lage weg ,1 laag woningen gaan bouwen, Hoorn waar zit jullie verstand!!! Het is om te huilen

Reactie: (Rob Beemsterboer)
18-10-2024, 16:33
Gefeliciteerd! NU DE REST NOG! Eindelijk zie ik dan ook eens Cees Tip hier op de foto, want er zit een cordon aan medewerkers om de persoon heen, die onder andere mijn ouders van 84 jaar, van het welbekende kastje naar de muur sturen, dat zal wel goed bedoeld zijn maar het trekt op zo een leeftijd veel teveel energie, om over WoonmatchWestfriesland maar niet te spreken. ik zou mijn ouders graag ook weer eens zo breed uit zien glimlachen! Rob.