CDA Koggenland en CDA Hoorn zijn eensgezind over asielopvanglocatie langs A7

18-10-2024

HOORNGIDS REGIO | Op dinsdagavond 15 oktober is er in de Hoornse gemeenteraad gestemd over het voorstel om  onderzoek te doen naar een mogelijke opvanglocatie voor mensen die asiel aanvragen in Nederland. Bij meerderheid is beslist dat uitsluitend de locatie Leekerlanden, naast McDonald’s, in aanmerking komt als locatie voor de asielopvang.

In het kader van de Spreidingswet zijn alle gemeenten wettelijk verplicht om mensen op te vangen. Asielminister Faber heeft laten weten dat het nog jaren kan duren voordat de Spreidingswet ingetrokken kan worden. Beide fracties van het CDA in Koggenland en CDA Hoorn zien het opvangen van vluchtelingen als een verantwoordelijke en morele taak. De partijen zoeken gezamenlijk naar oplossingen. Niet alleen tussen de gemeente Hoorn en Koggenland, maar ook met omwonenden en belanghebbenden. 

Niet Zuiderveld
Rob Brandhoff: “Wij kiezen net als onze CDA-collega’s in Koggenland voor de locatie langs de A7. Het mede door ons ingediende amendement om de B- locatie Zuiderveld in de Kersenboogerd te schrappen is in ruime meerderheid aangenomen. Wij doen een appèl op de gemeenteraad van Koggenland om eveneens voor de A-locatie te stemmen.”
Rianka te Winkel: “We overleggen regelmatig met onze CDA-collega’s in Hoorn. We blijven de menselijke maat voor ogen houden en werken aan fatsoenlijke politieke besluitvorming. Voor onze inwoners, belanghebbenden en de vluchtelingen die een veilig heenkomen zoeken.”
De gemeenteraad van Koggenland neemt maandagavond 21 oktober een besluit over de voorkeurslocatie. Dit is te volgen via deze link (https://raad.koggenland.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad-1/2024/21-oktober/20:00).

Leekerlanden naast McDonald's Leekerlanden naast McDonald's