Always Forward MO17-1 kampioen na overweldigende zege op Kolping Boys

14-10-2024

HOORNGIDS HOORN | Zaterdag 12 oktober heeft Always Forward MO17-1 het kampioenschap van de 1e fase veiliggesteld door een indrukwekkende overwinning van 0-13 tegen de nummer 2 in de stand: Kolping Boys MO17-1. Met deze overwinning zijn ze niet alleen kampioen, maar hebben ze ook hun dominantie in de competitie bewezen met nog één wedstrijd te gaan tegen Schagen United MO17-2.

Met een totaal van 69 doelpunten in slechts 6 wedstrijden en slechts 3 doelpunten tegen, is het duidelijk dat deze jonge talenten een uitzonderlijk 1e fase hebben gehad. De statistieken spreken voor zich: een gemiddelde van bijna 12 doelpunten per wedstrijd en een verdediging die vrijwel ondoordringbaar is.

Hoofdklasse
Deze overmacht roept vragen op over de huidige competitie-indeling. De club heeft de KNVB voorafgaand aan de 1e fase benaderd met het verzoek om de MO17-1 toch in de hoofdklasse te plaatsen. Gezien hun prestaties lijkt dat dit verzoek meer dan terecht is geweest. De huidige resultaten getuigen niet alleen van de kwaliteit van de speelsters, maar ook van het uitstekende werk van de coachingstaf Britt Hartnack en Rente Loos.

In stijl
In de laatste wedstrijd tegen Schagen United MO17-2 zal het team ongetwijfeld z’n best doen om het seizoen in stijl af te sluiten en hun indrukwekkende cijfers verder aan te scherpen. De meiden hebben een schitterende 1e fase gedraaid. Het is nu aan de KNVB om te erkennen wat ze hebben bereikt en ze in de hoofdklasse te plaatsen. De clubleiding kijkt uit naar wat de 2e fase gaat brengen.

Always Forward MO17-1 Kampioen Always Forward MO17-1 Kampioen