Polen, een land met een bewogen geschiedenis

Seniorencircuit: Lezing door Henk Mol op 16 oktober

HOORNGIDS HOORN | Polen is een fascinerend vakantieland met een rijke en bewogen geschiedenis, vooral in de afgelopen 100 jaar. Voor veel reizigers is een bezoek aan voormalig concentratiekamp Auschwitz een van de meest indrukwekkende onderdelen van hun reis. Ook de opstanden in Warschau tijdens de Tweede Wereldoorlog en het getto van Krakau zijn bekende historische feiten.

Een minder bekend, maar absoluut de moeite waard bezoek, is de Wolfsschanze. Dit oostelijke hoofdkwartier van het Duitse leger staat bekend als de plaats waar de mislukte aanslag op Adolf Hitler plaatsvond.

Reisbegeleider Henk Mol, die veel ervaring heeft met rondreizen door Polen, zal tijdens een informatieve middag daarnaast ook vertellen over de prachtig gerestaureerde steden, de imposante bergen in het zuiden en de serene Mazurische meren in het noorden van het land.

Praktische informatie

Je bent van harte welkom op woensdag 16 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in Wijkcentrum De Huesmolen, De Huesmolen 60 in Hoorn. De middag wordt georganiseerd door het seniorencircuit van Stichting Netwerk.

De toegang bedraagt € 6,00, inclusief een kopje koffie of thee. Betaling bij voorkeur contant.

Kom langs en laat je inspireren door de vele facetten van dit bijzondere land!

Poolse vlag Poolse vlag