Peter Entius de nieuwe gemeentesecretaris van Hoorn

08-10-2024

HOORNGIDS HOORN | Peter Entius is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Hoorn. De gemeentesecretaris is eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders en algemeen directeur van de gemeentelijke organisatie. Het college van burgemeester en wethouders heeft hem benoemd als opvolger van de in september 2024 vertrokken Guy Heemskerk. Per 1 november 2024 gaat Peter Entius in zijn nieuwe functie van start. 

Met ruim 20 jaar werkervaring bij de gemeente Hoorn, in uiteenlopende functies, kent Peter Entius de organisatie en de omgeving door en door. Sinds 2023 was hij Directeur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer.  

Verbinder
Het college is verheugd met zijn aanstelling. Burgemeester Jan Nieuwenburg: ”Peter Entius is een verbinder die met verstand van zaken rust en vertrouwen brengt. We zijn blij dat we met Peter een gemeentesecretaris in huis hebben, die leiding geeft aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Hij heeft al laten zien dat hij een duidelijke en inspirerende koers vaart, een enorme dosis energie heeft en oog heeft voor de belangen van de stad, de organisatie, bestuur en regio.” Peter Entius is 53 jaar, woont samen in Hoorn en heeft een dochter. Hij kijkt ernaar uit als gemeentesecretaris bij de gemeente Hoorn te werken: ”Hoorn is een ambitieuze gemeente en ik ben vereerd hier nu vanuit deze mooie functie mijn bijdrage aan te mogen leveren.” 


Foto: Jason Doorson

Peter Entius gemeentesecretaris Hoorn Peter Entius gemeentesecretaris Hoorn

Reacties
Reactie: (Joke van der Meij)
8-10-2024, 17:02
Beste Peter van harte gefeliciteerd Hoorn krijgt met jou een prima gemeente secretaris. Heel veel succes en hartelijke groet, Joke