Hinder en vertragingen verwacht tijdens rijstrookafsluiting A7 bij Purmerend

In de nacht tijdens en na weekend volledige afsluiting, overdag beperkte toegankelijkheid

HOORNGIDS HOORN/REGIO | Van vrijdag 11 oktober tot en met dinsdag 15 oktober 2024 moeten weggebruikers op de A7 bij Purmerend rekening houden met ernstige hinder en vertragingen door geplande rijstrook- en wegafsluitingen. Het werk aan de brug op de A7 nadert zijn voltooiing, maar zal in het aankomende weekend en begin volgende week zorgen voor aanzienlijke verstoringen in het verkeer.

Tijdens de werkzaamheden kan de extra reistijd oplopen tot wel 60 minuten. Automobilisten wordt daarom geadviseerd de A7 zoveel mogelijk te vermijden, alternatieve routes te gebruiken, en voor vertrek hun route te controleren.

Geplande afsluitingen
In het weekend van zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober 2024 zal in beide rijrichtingen slechts één rijstrook beschikbaar zijn. Bovendien worden op- en afrit 5 en oprit 4 afgesloten, wat extra drukte op de omleidingsroutes kan veroorzaken. Weggebruikers wordt dringend aangeraden de omleidingsroutes te volgen.

De weg zal volledig afgesloten zijn in de nacht van vrijdag 11 oktober op zaterdag 12 oktober, van 21.00 tot 09.00 uur. Dit geldt ook voor de nacht van zaterdag 12 oktober op zondag 13 oktober, van 21.00 tot 10.00 uur. Overdag zal de weg beperkt toegankelijk zijn, maar de hinder blijft aanzienlijk.

Vervolgafsluitingen na het weekend
Na het weekend zijn er verdere nachtafsluitingen. In de nacht van maandag 14 oktober op dinsdag 15 oktober zal de A7 richting Amsterdam volledig worden afgesloten. Richting Hoorn blijft één rijstrook beschikbaar. In de nacht van dinsdag 15 oktober op woensdag 16 oktober is de situatie omgekeerd: de weg richting Hoorn wordt afgesloten, terwijl richting Amsterdam twee rijstroken toegankelijk zijn.

Omleidingen
Gedurende deze periode worden grootschalige omleidingsroutes ingesteld. Weggebruikers wordt sterk aangeraden om de bewegwijzering te volgen en hun reis vooraf te plannen om vertragingen te minimaliseren.

Bron en foto: Rijkswaterstaat - Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Werkzaamheden A7 bij Purmerend Werkzaamheden A7 bij Purmerend