Kindergemeenteraad en kinderburgemeester gekozen

Officiële installatie op donderdag 14 november

HOORNGIDS HOORN | Op donderdag 3 oktober 2024 hebben de kindergemeenteraadsleden elkaar voor het eerst gezien. Uit hun midden is ook een kinderburgemeester gekozen! Op donderdag 14 november vindt de installatie plaats en heeft Hoorn voor het eerst officieel een kinderburgemeester en kindergemeenteraad!

Raadsleden uit de Hoornse gemeenteraad hebben exact een jaar geleden voorgesteld om in 2024 een kinderburgemeester en kindergemeenteraad aan te wijzen. De raadsleden bundelden de krachten in de Werkgroep Kinderburgemeester en werkten samen met scholen, het college en de ambtelijke organisatie om dit mogelijk te maken. Nu is het zo ver!

Kindergemeenteraad van 18 raadsleden

Alle scholen in Blokker, Hoorn en Zwaag zijn gevraagd om een kandidaat uit groep 7 te leveren voor ofwel de kindergemeenteraad of de kinderburgemeester. Hieruit is een kindergemeenteraad ontstaan die bestaat uit 18 raadsleden. De kindergemeenteraad doet een jaar lang haar best om de belangen van alle kinderen te behartigen in de gemeente Hoorn. De kinderburgemeester zal betrokken zijn bij activiteiten zoals de opening van de kermis. Door dit project kunnen kinderen hun eigen stem laten gelden en daadwerkelijk een verschil maken.

Eerste kennismaking

Op donderdag 3 oktober hebben alle kindergemeenteraadsleden elkaar ontmoet en uit hun midden een kinderburgemeester gekozen. Met haar sterke pitch wist Ela Sneek meerdere kindergemeenteraadsleden te overtuigen. Ze mag zich het komende jaar kinderburgemeester van Hoorn noemen! “Als kinderburgemeester kan ik ervoor zorgen dat er meer verbinding komt tussen kinderen in Hoorn”.

Officiële installatie

Op donderdag 14 november vindt de officiële installatie plaats van zowel de kindergemeenteraad als de kinderburgemeester. Voorzitter van de werkgroep en raadslid Diana Dekker is blij dat de installatie voor de deur staat. “Eindelijk is het zo ver! Samen met scholen en ambtenaren hebben we er alles aan gedaan om in Hoorn een kindergemeenteraad op te richten en een kinderburgemeester aan te wijzen. We kijken uit naar een leuke samenwerking met onze jongere collega’s!”.

kindergemeenteraad.breed2024 kindergemeenteraad.breed2024
kinderburgemeester.2024 kinderburgemeester.2024