Commissie bespreekt onderzoek poppodium, bouwplannen Hoorn-Noord en verduurzaming in Kersenboogerd.

Vergadering van 3 oktober over mogelijke locatie voor de opvang asielzoekers is verplaatst naar 10 oktober

HOORNGIDS HOORN | Op dinsdag 1 oktober 2024 vindt er vanaf 19.00 uur een commissievergadering plaats in de raadzaal van het stadhuis. De commissie krijgt de conclusies van een onderzoek naar een volwaardig Poppodium gepresenteerd. Ook bespreekt de commissie over woningbouwplannen in Hoorn-Noord en het verduurzamen van woningen en de openbare ruimte in de Kersenboogerd. De commissievergadering van 3 oktober schuift een weekje op naar 10 oktober.

Onderzoek naar poppodium afgerond
In het coalitieakkoord 2022-2026 Durven. Doen! Dromen is als één van de topprioriteiten opgenomen dat er ingezet wordt op een volwaardig poppodium. Er werd toen een onderzoek gestart naar de mogelijkheden. Onderzoeksbureau BMC heeft het onderzoeksrapport inmiddels opgeleverd, waarin twee varianten zijn gepresenteerd: het poppodium en een popcentrum. De uitkomsten worden nu voorgelegd aan de commissie. Zij bespreekt of dit rapport voldoende aanleiding geeft tot realisatie van één van de twee varianten.

Woningbouwplannen Hoorn-Noord en Hart van Noord
In de wijk Hoorn-Noord zijn voor twee deelgebieden (Noord van Noord en Hart van Noord) herontwikkelingsplannen in voorbereiding. De gemeente en Intermaris onderzoeken samen of deze plannen haalbaar zijn. Er is inmiddels een schetsontwerp gemaakt, dat aan de bewoners van het gebied is gepresenteerd tijdens buurtbijeenkomsten. De reacties hierop waren wisselend. De commissie wordt nu gevraagd haar aandachtspunten mee te geven voor de plannen en het vervolgproces.

Warmtenet
Woningcorporatie Intermaris, HVC Warmte en de gemeente starten in het eerste kwartaal van 2025 met de aanleg van het warmtenet in buurt Lijster Ekster Koolmees in de wijk Kersenboogerd. In de zomer worden huurwoningen verder verduurzaamd.

Geld voor opknappen van de buurt
Met het programma Kansen voor de Kersenboogerd werkt de gemeente aan het opknappen en verduurzamen van de openbare ruimte. Hiervoor vraagt het college een voorbereidingskrediet van € 600.000,-. De commissie bespreekt deze aanvraag.

Commissievergadering van 3 naar 10 oktober: onderzoek naar opvanglocatie
De commissievergadering van 3 oktober wordt verplaatst naar 10 oktober. De commissie gaat dan in gesprek over een mogelijke locatie voor de opvang van mensen die asiel aanvragen. Het college stelt voor om één voorkeurslocatie aan te wijzen, namelijk locatie A7/Leekerlanden, De gemeente werkt hiervoor samen met buurtgemeente Koggenland en betrokkenen en belanghebbenden. De Hoornse gemeenteraad neemt vervolgens een besluit tijdens een gemeenteraadsvergadering op 15 oktober. Lees hier meer over het voorstel.

Volg de vergadering
De commissievergadering van 1 oktober 2024 start om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Publiek is welkom. Je kunt ook digitaal meekijken via de livestream. De volledige agenda en livestream vind je op de website van de gemeenteraad: https://channel.royalcast.com/hoorn/ (https://channel.royalcast.com/hoorn/).

Bron: Gemeente Hoorn
Foto: Still Webcast Hoorn

Hoornse raadzaal Hoornse raadzaal