Opening Klaas van Hinte voetbalplein bij 'De Blokkers'

Eerbetoon aan een clubicoon

HOORNGIDS HOORN | Afgelopen zaterdag werd het nieuwe voetbalplein van voetbalvereniging ’De Blokkers’ officieel geopend door de vrouw en kleinzoon van Klaas van Hinte. Het plein, vernoemd naar Klaas, is een eerbetoon aan deze markante clubman die jarenlang actief was binnen de vereniging.

Bekend gezicht en gewaardeerd lid
Klaas van Hinte was voor velen een bekend gezicht, niet alleen door zijn vishoek op de Westerblokker waar hij altijd tijd maakte voor een praatje, maar ook vanwege zijn jarenlange betrokkenheid bij ’De Blokkers’. Klaas was speler in verschillende teams, vaste supporter van het eerste elftal, terreindienstmedewerker, scheidsrechter, kantinemedewerker en tijdens de veteranentrainingen op woensdagavond fungeerde hij als balletjeswachter. Voor zijn tomeloze inzet werd hij in 2015 onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau en benoemd tot verdienstelijk lid van de club.

Van keeperskooi naar voetbalplein
Op het terrein van ’De Blokkers’ stond een oude keeperskooi die nauwelijks meer werd gebruikt. Er ontstonden plannen om deze ruimte om te bouwen tot een multifunctioneel voetbalplein met pannaveldje. Na het overlijden van Klaas in april 2019 werd de familie gevraagd of het plein naar hem vernoemd mocht worden, wat zij met trots accepteerden.

Realiteit na uitdagingen
De realisatie van het voetbalplein liet door de coronacrisis en de energiecrisis langer op zich wachten dan gepland. Dankzij de inzet van jeugdleden, die massaal Grote Clubactie-loten verkochten, en de steun van diverse sponsoren, waaronder een grote bijdrage van sponsor Goed Geregeld Accountants, kon het benodigde bedrag worden ingezameld. Begin 2024 waren de voorbereidingen afgerond en deze zomer werd de keeperskooi omgetoverd tot een modern voetbalplein. Ook de entree van het complex kreeg een opknapbeurt, wat voor een fraaie verbetering zorgde.

Feestelijke opening
Op zaterdag 28 september vond de feestelijke opening plaats in aanwezigheid van de familie Van Hinte. De vrouw en kleinzoon van Klaas hadden de eer om het voetbalplein officieel te openen. Direct na de ceremonie speelde een jeugdteam van ’De Blokkers’ een onderling toernooi op het nieuwe plein, waarmee het meteen volop in gebruik werd genomen.

Met de opening van het Klaas van Hinte Voetbalplein blijft de nagedachtenis aan deze bijzondere vrijwilliger levend binnen de vereniging.

Bron: De Blokkers
Foto’s: Aangeleverd

Klaas Hinte Plein Klaas Hinte Plein
Opening-klaas-van-hinte-voetbalplein-fotograaf-Tom-Henriet Opening-klaas-van-hinte-voetbalplein-fotograaf-Tom-Henriet
Opening-klaas-van-hinte-voetbalplein-familieVanHinte-fotograaf-Jasper-Verweij Opening-klaas-van-hinte-voetbalplein-familieVanHinte-fotograaf-Jasper-Verweij