Ecstatic Dance Hoorn viert vierjarig jubileum

Voel de vrijheid op de dansvloer

HOORNGIDS HOORN | Op 20 september 2020 vond in Hoorn de allereerste Ecstatic Dance plaats. Nu, vier jaar later, viert deze unieke dansgemeenschap met trots en dankbaarheid een bijzonder jubileum. Ecstatic Dance Hoorn is een plek waar dansers zich volledig kunnen overgeven aan de muziek en hun energie kunnen hernieuwen, een veilige haven waar iedereen welkom is om te dansen zoals het goed voelt.

De magie van Ecstatic Dance
Ecstatic Dance is een unieke vorm van dans waarbij deelnemers de ruimte krijgen om zichzelf volledig uit te drukken, zonder woorden en zonder schoenen. Deze dansvorm, die zijn oorsprong vindt op Hawaii, heeft wereldwijd een grote community van dansliefhebbers aangetrokken. De essentie van Ecstatic Dance draait om het loslaten van controle en het vinden van verbinding met zowel jezelf als de muziek. In deze vrije dansomgeving zijn er geen vaste danspassen, waardoor iedereen, ongeacht ervaring, de vrijheid heeft om zich te bewegen op een manier die goed voelt. Het enige wat je nodig hebt, is een open geest en een verlangen om te dansen.

Een ontsnapping naar vrijheid
In de afgelopen vier jaar hebben vele dansers hun hart verloren aan Ecstatic Dance in Hoorn. Velen beschrijven de ervaring als bevrijdend en vol positieve energie. Deelnemers hebben aangegeven dat de fijne en veilige sfeer hen in staat stelt om zichzelf te zijn, en ze beschrijven het als een feestje dat je met anderen kunt delen. Voor veel dansers is deze unieke manier van bewegen niet alleen een vorm van ontspanning, maar ook een bron van inspiratie en creativiteit.

Jubileumacties voor dansliefhebbers
Om dit vierjarig bestaan feestelijk te vieren, zijn er in september speciale acties opgezet. Dansers kunnen een tweede danser meenemen voor 50% korting, zodat ze de vreugde van Ecstatic Dance kunnen delen met vrienden of familie. Daarnaast is er een aantrekkelijke aanbieding voor de trouwe dansers: wie betaalt voor vier dansedities, ontvangt er acht, wat een aanzienlijk voordeel oplevert.

De groei van Ecstatic Dance Hoorn
De eerste editie van Ecstatic Dance Hoorn is onder leiding van Heliante Moningka uitgegroeid tot een geliefd evenement in de regio. Moningka, die niet alleen organisator is maar ook regelmatig zelf de muziek verzorgt als dj, heeft samen met de vaste huis-dj Rimke Pepers (bekend als dj La Pepers) een warme, inclusieve sfeer gecreëerd. Regelmatig worden er ook gast-dj’s uitgenodigd, die hun unieke stijl en beats meebrengen, waardoor elke danssessie weer bijzonder en vernieuwend is. Wat begon als een klein initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een vaste traditie, met dansmomenten die elke tweede zondagochtend en vierde vrijdagavond van de maand plaatsvinden.

Voor meer details over de evenementen en acties kunnen geïnteresseerden terecht op www.ecstaticdancehoorn.nl (http://www.ecstaticdancehoorn.nl) of de sociale media van Ecstatic Dance Hoorn volgen.

Ecstatic Dance Hoorn bestaat 4 jaar Ecstatic Dance Hoorn bestaat 4 jaar