Fractievoorzitters GroenLinks en PvdA versterken samenwerking met dubbel lidmaatschap

"We willen een duidelijk progressief geluid laten horen"

HOORNGIDS HOORN | Fractievoorzitters Roy Drommel (GroenLinks) en Arnold Wegner (PvdA) versterken samenwerking met dubbel lidmaatschap Roy Drommel, fractievoorzitter van GroenLinks, en Arnold Wegner, fractievoorzitter van de PvdA, gaan een ‘dubbel lidmaatschap’ van elkaars partij aan. Dit betekent dat beide fractievoorzitter voor hun eigen lokale partij blijven, maar voortaan ook officieel lid zijn van elkaars landelijke partij. Met deze stap willen ze lokaal inspelen op landelijke ontwikkelingen, en de samenwerking tussen GroenLinks en de PvdA in Hoorn verder versterken.

Op landelijk niveau zijn PvdA en GroenLinks begin 2023 een samenwerkingsverband aangegaan. Roy Drommel: ”Deze vorm van dubbellidmaatschap is een logische stap voor ons. Ook lokaal delen de GroenLinks-fractie als de PvdA veel progressieve idealen op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en inclusiviteit.” Arnold Wegner beschouwt het dubbele lidmaatschap als een bijzondere kans om de samenwerking tussen beide partijen te versterken. ”Als fractievoorzitter van de PvdA blijf ik me uiteraard inzetten voor onze idealen en standpunten, maar door me ook aan te sluiten bij GroenLinks, wil ik een nog grotere bijdrage leveren aan een rechtvaardige en duurzame toekomst voor onze stad. De problemen waarmee we kampen – van woningtekorten tot ongelijkheid en klimaatverandering – vereisen dat we nauwer samenwerken. Dit dubbele lidmaatschap maakt dat mogelijk.”

Samenwerking
Hoewel beide fractievoorzitters op hun plaats blijven binnen hun eigen partij, benadrukken zij dat dit dubbel lidmaatschap de samenwerking tussen de twee progressieve partijen zal verdiepen. De bekendmaking van het dubbele lidmaatschap symboliseert volgens hen de gedeelde ambitie om gezamenlijk te werken aan een duurzame, rechtvaardige toekomst voor Hoorn.

”Het gaat erom dat we onze krachten bundelen voor de inwoners van Hoorn. Door onze samenwerking te formaliseren met een dubbel lidmaatschap, laten we zien dat we samen sterker staan en bereid zijn om over partijgrenzen heen te werken aan oplossingen die er echt toe doen,” aldus Drommel. “We moeten over onze eigen schaduw heen springen en hopen natuurlijk dat ons gecombineerde progressieve geluid nog veel meer inwoners van de gemeente Hoorn aan zal spreken”, besluit Wegner.

Bron: GroenLinks/PvdA
Foto Joyce Beuken: Fractievoorzitters Arnold Wegner (PvdA) en Roy Drommel (GroenLinks) geflankeerd door Corine Leek (bestuurslid GroenLinks Hoorn) en Erik de Groot (bestuurslid PvdA Hoorn)

Fractievoorzitters Arnold Wegner (PvdA) en Roy Drommel (GroenLinks) geflankeerd door Corine Leek (bestuurslid GroenLinks Hoorn) en Erik de Groot (bestuurslid PvdA Hoorn) Fractievoorzitters Arnold Wegner (PvdA) en Roy Drommel (GroenLinks) geflankeerd door Corine Leek (bestuurslid GroenLinks Hoorn) en Erik de Groot (bestuurslid PvdA Hoorn)