Bibliotheek Hoorn: dé ontmoetingsplek in de wijk

24-09-2024

HOORNGIDS HOORN | De bibliotheek is allang niet meer een plek waar je alleen maar boeken kunt lezen. Het is veel meer dan dat. Het is dé ontmoetingsplek in de wijk voor jong en oud. Bij de bieb staan de deuren wagenwijd open, voor iedereen. Belangrijk om even extra bij stil te staan tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid van 26 september t/m 2 oktober.

De dag kan ’s morgens al beginnen met een bezoek aan de bibliotheek om daar gratis een krant of een tijdschrift te lezen. Gezellig aan de leestafel, alleen of samen in gesprek met anderen. Dat kan in alle vestigingen, het hele jaar door. Ook als je geen lid van de bibliotheek bent, iedereen is welkom.

Taal leren
Wil je beter leren lezen en schrijven of de Nederlandse taal beter leren spreken? Ook dat kan in de bibliotheek. Het Taalcafé en de diverse Leesclubs zijn gratis voor iedereen. Het biedt een mooie gelegenheid om samen met elkaar met taal bezig te zijn en nieuwe mensen te leren kennen.

Digitale hulp
Datzelfde geldt ook voor de digitale hulp die de bibliotheek kan bieden. Online kun je steeds meer regelen, dat is handig, maar soms ook lastig. Het is fijn om te weten dat je daar niet de enige in bent en samen met anderen een cursus bij de bibliotheek kunt volgen. Met elkaar en van elkaar leer je steeds meer. 

Werkplekken
Daarnaast heeft iedere vestiging vele studie- en werkplekken. In stilte kun je geconcentreerd bezig zijn, maar ook in overleg met elkaar. De bibliotheek is tegenwoordig dus ook een plek waar je wél mag praten. Juist mag praten met elkaar, want het is de enige openbare ruimte waar je kunt verblijven zonder iets te moeten. Je bent er van harte welkom. 
Ga ook naar de bibliotheek om te lezen, leren en ontmoeten en ontdek wat je allemaal kan.  Kijk voor de openingstijden van jouw dichtstbijzijnde vestiging op www.bibliotheekhoorn.nl/openingstijden (http://www.bibliotheekhoorn.nl/openingstijden) .

Bibliotheek ontmoetingsplek Bibliotheek ontmoetingsplek