Word collectant voor buurtwerk Leger des Heils in Hoorn

Samen zorgen we ervoor dat niemand er alleen voor staat

HOORNGIDS HOORN | Van 26 november tot en met 2 december gaan duizenden vrijwilligers van het Leger des Heils in heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen voor hulp aan kwetsbare mensen. Dit jaar zoekt de organisatie ook in Hoorn collectanten die een paar uurtjes van hun tijd willen inzetten voor dit belangrijke doel. In tijden van toenemende eenzaamheid en bestaansonzekerheid is deze hulp harder nodig dan ooit.

Waarom collecteren belangrijk is
De collecteopbrengst is van groot belang voor het buurtwerk van het Leger des Heils. Met de inkomsten worden onder andere buurthuiskamers in stand gehouden, plekken waar mensen terecht kunnen voor een kopje koffie, een maaltijd, een goed gesprek of zelfs hulp bij schulden en huiswerkbegeleiding. Deze locaties zijn onmisbare ontmoetingsplekken voor mensen die sociaal isolement willen doorbreken of simpelweg even een warm welkom nodig hebben.

Een netwerk voor iedereen
Verspreid over Nederland beheert het Leger des Heils zo’n 130 buurthuiskamers. Deze plekken zijn toegankelijk voor iedereen, maar vooral voor mensen met beperkte middelen vormen ze vaak een belangrijk vangnet. Omdat het overgrote deel van deze voorzieningen geen subsidie ontvangt, is het buurtwerk volledig afhankelijk van giften en donaties. Daarom zijn collectanten onmisbaar om dit werk voort te zetten.

Help mee en meld je aan
Wil jij bijdragen aan een betere buurt en het werk van het Leger des Heils ondersteunen? Meld je dan aan als collectant via www.legerdesheils.nl/wordcollectant (http://www.legerdesheils.nl/wordcollectant) en maak een verschil in de levens van de mensen om je heen.

Bron: Leger des heils Hoorn
Foto: Aangeleverd

Word collectant Leger des Heils Word collectant Leger des Heils