Popronde Hoorn: muzikale ontdekkingsreis door 14 locaties

Van country tot metal en alles wat daartussen zit

HOORNGIDS HOORN | Het grootste rondreizende popfestival van Nederland strijkt dit jaar op (koop)zondag 27 oktober neer in het centrum van Hoorn. Die dag kun je op veertien uiteenlopende locaties kijken en luisteren naar de meest talentvolle Nederlandse acts en bands van het moment. Vanaf vandaag kun je op https://popronde.nl/steden/hoorn (https://popronde.nl/steden/hoorn) precies zien wie waar komt spelen. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Popronde is een landelijk evenement, waarvoor zich ieder jaar zo’n duizend acts aanmelden. Een landelijke commissie met mensen uit de muziekbusiness hebben er hieruit 99 geselecteerd – in allerlei stijlen en genres. “Dus als je daar tussen zit, wil dat wel wat zeggen”, stelt Melissa Hoek die samen met Irma van der Lubbe de coördinatie voor de editie in Hoorn doet. “Wij zijn blij en trots dat er dit jaar weer eens twee West-Friese acts tussen zitten: singer-songwriter Elsa Birgitta Bekman en de metalband Man as Plague. Maar omdat Popronde juist bedoeld is om artiesten buiten hun eigen regio te laten spelen, mochten wij hen niet boeken.”

Alle genres

Wie er dan wél in Hoorn te horen en te zien zijn, hebben Melissa en Irma vandaag bekend gemaakt. De dag start om 14.30 uur met de officiële opening bij café Charlies en loopt tot ongeveer 22.30 uur. “Het mooie van de Popronde is, dat echt alle genres vertegenwoordigd zijn”, vertelt Irma. “Je vindt dus altijd wel een paar acts die je leuk vindt.” Behalve op voor de hand liggende locaties, zoals de bekende Hoornse muziekcafés, zijn er ook artiesten te zien en te horen op verrassende speelplekken. “Dit jaar hebben we er een aantal bijzondere nieuwe ‘podia voor één dag’ bij”, vertelt Irma enthousiast. “We zijn heel blij dat café FET voor het eerst meedoet en dat geldt ook voor expositieruimte Expoost, de SPAR en muziekschool Boedijn.” Alle acts en speelplekken zijn te vinden op https://popronde.nl/steden/hoorn (https://popronde.nl/steden/hoorn).

Over de Popronde

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Sinds zaterdag 14 september tot en met zaterdag 30 november reizen de geselecteerde acts langs 41 steden door het hele land. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de meest talentvolle muzikanten van het moment, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Froukje, De Staat, Chef’Special, Hiqpy, My Baby, Wies, Jeangu Macrooy en Meau.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2024 en het programma van de steden op www.popronde.nl (http://www.popronde.nl).

Social Media Popronde: www.facebook.com/Popronde (http://www.facebook.com/Popronde), www.instagram.com/poprondehoorn (http://www.instagram.com/poprondehoorn), www.facebook.com/PoprondeHoorn (http://www.facebook.com/PoprondeHoorn).

Bron: Popronde
Foto’s: Aangeleverd

Chica-chica Chica-chica
Levi-Boon en Madoux Levi-Boon en Madoux
Dreamer en Hunk Dreamer en Hunk