Streekomroep West-Friesland zet volgende stap in fusie met lancering van nieuwe site

Symbool voor fusie en samenwerking

HOORNGIDS HOORN/REGIO | Stichting Streekomroep West-Friesland zet een volgende stap in haar fusieproces. De drie omroepen die onder de stichting vallen – HoornRadio, van Hoorn zeggen & WEEFF – zullen vanaf volgende maand hun berichten, columns en programma’s publiceren op een nieuwe, gezamenlijke website: www.streekomroepwestfriesland.nl (http://www.streekomroepwestfriesland.nl).

Binnen de website behouden alle zogeheten labels van streekomroep West-Friesland hun eigen identiteit. Ze kunnen ieder onder hun eigen naam publiceren. Zo zal men van Hoorn zeggen als vertrouwde naam binnen het geheel steeds terug kunnen vinden, bijvoorbeeld bij programma’s als de ’West-Friese Oorzaak’ en ’Zilte Smaken’.

Maar ook kunnen de fusiepartners gezamenlijk artikelen en programma’s maken. Dat gebeurt onder de naam van streekomroep West-Friesland. Vooralsnog worden er geen veranderingen doorgevoerd bij de twee radiostations: HoornRadio en WEEFF Radio.

Nog betere rol als streekomroep
”We zijn blij dat we deze mooie stap kunnen zetten. De site is zoveel beter dan wat we hadden. Maar belangrijker is dat de gemeenschappelijke website symbool staat voor onze fusie en samenwerking tussen de drie labels binnen de streekomroep West-Friesland”, vertelt hoofdredacteur Erik Bout.

”En het is allemaal soepel gelopen. Dat illustreert maar weer hoe goed de onderlinge band is”, gaat hij verder. ”Met deze super professionele website worden we veelzijdiger. Goed gereedschap is het halve werk. Hiermee kunnen we nog beter onze rol vervullen als sterke streekomroep voor de regio.”

Verwacht wordt dat de site volgende maand, op 11 oktober aanstaande, operationeel is. Vanaf dat moment worden alle nieuwsartikelen, programma’s door van Hoorn zeggen en bijvoorbeeld columns van HoornRadio gepubliceerd op één platform. Ook de agenda voor evenementen en andere zaken in de regio verhuist mee naar de website van streekomroep West-Friesland.

Ontwikkelingen in fusieproces
De site is een volgende stap in het fusieproces van de drie omroepen. In het afgelopen jaar hebben de besturen van HoornRadio, van Hoorn zeggen en WEEFF de krachten gebundeld. Zij zijn in het bestuur van de streekomroep West-Friesland opgegaan. Alle labels behielden hierbij hun eigen identiteit en locaties.

Na de overdracht van de sleutels voor een gemeenschappelijke redactieruimte aan de Pakhuisstraat, is met de gemeenschappelijke website opnieuw een grote stap gezet in de fusie. Sinds 1 februari werkt de redactie vanaf deze locatie in Hoorn. De radiostudio’s van HoornRadio en WEEFF Radio hebben ieder nog een eigen locatie. De wens is ook deze op termijn te verhuizen naar het gebouw in Hoorn.

SWF redactieruimte in de Pakhuisstraat SWF redactieruimte in de Pakhuisstraat

Reacties
Reactie: (Kees)
24-9-2024, 00:16
Dan hoop ik dat je of jullie wat meer reacties leten staan want ik vind de meningen van de lezers ook heel interesant.