Resultaten voetbal 21 en 22 september [video]

Balans slaat door naar verkeerde kant voor Hollandia

HOORNGIDS REGIO | Het was al weer de derde nederlaag voor de Hollandianen dit seizoen. Na een prima voorbereiding waarin onder andere gewonnen werd van Tweedivisionist ADO’20 en Derdedivisionist DEM, is de balans in de competitie inmiddels naar de verkeerde kant doorgeslagen. Nog begonnen als koploper vindt Hollandia zich inmiddels terug op de tiende plaats van de Vierde Divisie.

“Ik dacht dat we verder waren”, erkende Dennis Jansen na afloop in de kantine, waar overigens geen timide sfeer hing. “Ik vond het vandaag futloos. Zes punten uit drie wedstrijden, was nog redelijk, maar we zitten nu met hetzelfde puntentotaal op vijf gespeelde duels.”

Afronding
Ook tegen ODIN openbaarde zich het euvel waarmee de ploeg de laatste weken kampt. Het veldspel ziet er vaak goed verzorgd uit, soms zelfs oogstrelend, maar in de laatste fase ontbreekt de afronding. Dennis Jansen: “Toch trainen we daar heel veel op. Maar ook vandaag zag je weer dat ODIN met vijf spelers in het eigen strafschopgebied stond en wij met één. Daar zullen we beter mee om moeten gaan.”
Ook zelf staat Jansen nog droog, terwijl hij vorig seizoen na clubtopscorer Niels Koster het meest productief was. “Klopt helemaal. Misschien is het ook een mentale kwestie. Zit ik met mijn hoofd te veel ergens anders. Ik ben met een eigen accountantskantoor gestart, genaamd Coforces. Dat vergt veel extra inspanningen en aandacht.”

Geen aanspeelpunt
Dennis Jansen begon tegen ODIN net als een week eerder als linksbuiten en deelde in de eerste helft nog niet zozeer in de malaise. Hij strooide met fraaie passjes en dribbelde weer als vanouds langs zijn tegenstanders. Maar het was ook voor hem moeilijk om voorin het juiste aanspeelpunt te vinden. In de elfde minuut kwam hij wel tot een aanval uit het boekje. Zijn voorzet werd door Daniël Schermer naast gekopt. Daarna loste Dennis Jansen nog een schot van afstand. In de negende minuut had Luke Abelskamp kunnen en móéten scoren. Hij speelde zich vrij voor het doel maar legde de bal breed in plaats van af te drukken. En dat werd niets.

Opportunistisch
ODIN speelde opportunistisch en fysiek voetbal. Het doel heiligde de middelen voor het team van oud-voetbalprof Arjan de Zeeuw. En dat werkte, want kort voor rust kwam Olaf Frietema ineens vrij voor doelman Dirk Bakker en hij faalde niet: 0-1. Daarna hielp Julen Calle Solbes een grote kans op 0-2 om zeep. Het leek evenwel een herhaling van de wedstrijd in Harderwijk te worden, want ook nu sloeg de tegenstander toe kort na rust. Dirk Bakker pakte de inzet van Jesco Senna Herraez Gallego achter de lijn en dat was gezien door de goed leidende arbiter Soerish Ramcharan (0-2).

Lars Keppel had tijdens de rust al het mes gezet in de samenstelling van zijn formatie. Hij was niet tevreden over het slordige spel van zijn as en wisselde Encho Margaritha voor Sem Biezen en Jesse Koeman voor Luke Abelskamp. Jesse Koeman ging linksbuiten spelen en Dennis Jansen schoof door naar een plek achter de spitsen. Het effect was nihil, al viel Sem Biezen goed in na toch weinig speelminuten te hebben gemaakt dit seizoen. Keppel wisselde vervolgens rond de zestigste en zeventigste minuut nog drie spelers, waardoor het alleen maar rommeliger werd. Ook nadat ODIN-speler Jarno Vrenegoor in de 81e minuut vanwege een bikkelharde charge met rood kon inrukken, creëerde Hollandia met elf tegen tien niet meer kansen.

Onbevredigend
Naamgenoot Freek Vrenegoor was bij de Hoornaars in de spits gaan spelen. Na een voorzet van Delano Woud dook hij op voor de doellijn, maar raakte de bal niet goed. Al met al was het bij lange na niet voldoende wat Hollandia aan stootkracht liet zien. Het voelt erg onbevredigend als je ogenschijnlijk de bovenliggende ploeg bent, maar uiteindelijk met lege handen staat. Keppel zal naar de gouden formule moeten zoeken om deze competitie niet onnodig veel punten te verliezen. De doelstelling voor dit seizoen was een periodetitel te pakken. De eerste periode zal het in elk geval niet worden.

Verslag: Erik Oudshoorn

=================================================================================

Fortuna Wormerveer – Always Forward 3–0

Always Forward heeft in Wormerveer een weinig gelukkige competitiestart beleefd. Niet alleen ging de wedstrijd tegen Fortuna W met 3–0 verloren, maar de ploeg verloor al in de eerste helft van de wedstrijd twee ervaren krachten, Joost Ruttenberg en Cemil Zaal; beiden met een op het eerste gezicht forse blessure.

Het eerste dreiging inhoudende moment in de wedstrijd kwam op naam van Forward, toen een dieptepass van Lucas Laan net buiten bereik bleef van Joost Ruttenberg. Enkele minuten later opende de thuisploeg de score. Een door Forward-doelman Niels Post weggewerkte bal belandde halverwege de Forward-speelhelft voor de voeten van een Wormerveerder die direct de scherpschutter van de dag in stelling bracht en diens lage schot verdween vlak langs de paal in het doel (1–0). Kort daarna moest Niels Post opnieuw tweemaal aan de bak met achtereenvolgens het stoppen van een inzet, nadat Forward in de opbouw balverlies had geleden, en het keren van een niet helemaal uit de verf komende volley die door de rechterspits van Fortuna uit een verre, diagonale pass op hem werd afgevuurd.

In de tiende minuut raakte Joost Ruttenberg aangeslagen. Met een enkelblessure moest hij de strijd staken en hij ging direct door richting ziekenhuis. De net van vakantie teruggekeerde Tom Hoeve kwam voor hem in het veld.
Forward creëerde in de volgende fase enkele mogelijkheden. Daimy Mac Donald had op rechts enige vrijheid toen hij werd aangespeeld, maar hij zag zijn verrassende schot voorlangs het Fortuna-doel gaan. Bij de volgende Forward-aanval, waarbij Jeffrey de Moel Daimy Mac Donald in stelling probeerde te brengen, greep de doelman van de thuisploeg goed in. Een vrije trap van Cemil Zaal leidde tot een aanval, waarbij Milan Bakker tot tweemaal toe een voorzet kon afleveren. De tweede werd half weggewerkt en uit de rebound schoot Floris Coffeng de bal via een Fortuna-been rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
Aan de andere kant van het veld werd de rechterspits van de Wormerveerders met een diagonale pass ‘over de hele’ bereikt, maar zijn schot, na een korte dribbel naar het centrum, ging royaal over het doel van Niels Post. Bij de twee volgende gevaarlijke aanvallen van de thuisploeg kon Niels Post de voorzet tot corner verwerken. Bij de tweede zorgde de Forward-defensie voor opruiming, waarna een Fortuna-verdediger de bal richting zijn eigen doel speelde, waar zijn keeper bijna verrast werd en de bal nog maar net voor de doellijn kon wegwerken.
Enkele minuten later raakte Cemil Zaal geblesseerd aan een hamstring en ook hij moest de strijd staken. Hicham Uad kwam voor hem binnen de lijnen en Lucas Laan schoof naar de defensielinie. Niels Post verwerkte een gevaarlijke voorzet tot corner en Jeffrey de Moel voorkwam met een knappe sliding een schotkans voor een Fortuna-spits. Aan de overkant van het veld viel een voorzet van Hicham Uad net iets te hoog uit voor Tom Hoeve en stuitte Hicham Uad zelf, nadat hij zich langs twee verdedigers had gewerkt, op de Fortuna-doelman. Op slag van rust mislukten zowel een trap van een Fortuna-verdediger als de daaropvolgende van de doelman grotendeels, maar de situatie liep goed af voor de thuisploeg.

In de tweede helft kwam Danilo v.d. Woude in het veld voor Tom Hoeve. Opnieuw bleek de vierde minuut van de helft fataal voor Forward. Een Fortuna-aanval over rechts leverde een corner op. Deze werd half weggewerkt en Niels Post kon het schot uit de rebound, dat vlak voor hem nog van richting weerd veranderd, met een knappe save tot een nieuwe corner verwerken. Deze werd laag naar de rand van het strafschopgebied gespeeld, waar de al genoemde scherpschutter van de dag, na een overstapje van een ploeggenoot, zijn harde, lage schot tegen het net deed belanden (2–0).
Jeffrey de Moel besloot enkele minuten na deze treffer, nadat hij de bal uit een inworp van Milan Bakker had ontvangen, een knappe actie met een boogbal, waarmee hij de vrij ver voor zijn doel staande Fortuna-doelman poogde te verrassen, maar de inzet was iets te hoog gericht.
Na een klein uur spelen werd de strijd beslist. Niels Post plukte een voorzet, maar de spelhervatting leidde snel tot balverlies en uit de voorzet van de counter die volgde wist de Fortuna-scherpschutter de bal in een onoverzichtelijke situatie opnieuw in het doel te werken (3–0). Even later kwamen Jesper v.d. Gracht en Terence Alberg in het veld voor Joeri Kerkhoven en Milan Bakker.
In het laatste halfuur van de wedstrijd gebeurde er betrekkelijk weinig noemenswaardigs. Niels Post moest nog tweemaal in actie komen, de eerste keer op behendige wijze bij een mooie Fortuna-aanval door het centrum en de tweede keer, vlak voor het einde van de wedstrijd, bij een schot dat voortkwam uit een aanval waarbij Always Forward de bal niet goed weg kreeg. Aan de andere kant werd Danilo v.d. Woude eenmaal in kansrijke positie gebracht uit een combinatie tussen Jeffrey de Moel en Floris Coffeng. Hij tikte de bal langs de uitlopende doelman, maar een terug sprintende verdediger kon nog net voor de doellijn redding brengen. Het slotakkoord was voor Always Forward. Na een mooie actie bereikte Hicham Uad met een steekbal Jeffrey de Moel, die zijn inzet langs de Fortuna-keeper, maar helaas ook net langs het doel schoof.

Fortuna Wormerveer – Always Forward 3–0 (1–0).  4, 1–0; 49, 2–0; 58, 3–0.
Always Forward: Niels Post, Patrick Tap, Gilles Duiveman McEwan, Cemil Zaal (37, Hicham Uad), Milan Bakker (60, Terence Alberg), Floris Coffeng, Jeffrey de Moel, Joeri Kerkhoven (60, Jesper v.d. Gracht), Lucas Laan, Joost Ruttenberg (11, Tom Hoeve; 46, Danilo v.d. Woude) en Daimy Mac Donald.

Verslag: Hans Smit
Always Forward (zat.) verliest twee dure punten tegen Jong Holland

Always Forward was in het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar ging slecht om met de kansen. Halverwege de eerste helft en na de een drinkpauze benutte Chiel Vlaar  uit een hoekschop de 0-1 voor Jong Holland. Er waren meer kansen voor Jong Holland, maar die werden vaak bekwaam gekeerd door doelman Morris de Hart van Always-Forward. Vlak voor rust een hoekschop voor Always Forward. De bal werd weggewerkt, maar Kevin van Gasteren lepelde de bal opnieuw voor en aanvoerder Nick de Wit stond klaar om de bal in te koppen 1-1.

Na rust waren enkele hachelijke momenten voor het doel van Always Forward, maar de ploeg  hield stand dankzij goed keeperswerk van De Hart. Aan de andere kant werd wel een doelpunt gescoord door Always Forward, maar die werd afgekeurd op aangeven van de assistent van Jong Holland. De bal was over de achterlijn geweest. Eindstand 1-1.
Bert Putters sprak na afloop Joep Rive over de gemiste kansen (zie video).

Verslag en foto: Bert Putters
Hollandia - Odin’59 0-2
Fortuna Wormerveer - Always Forward 3-0
FC Uitgeest - Westfriezen 1-1
HSV Sport - WBSV 6-1
SSV - DESS 2-3
Spartanen - Schagen United 0-3
SV Enkhuizen - ZAP 0-2