Talland College uit de startblokken

Nieuw tijdperk voor beroepsonderwijs in Noord-Holland

HOORNGIDS HOORN/REGIO | Dit schooljaar is het Talland College officieel begonnen. De nieuwe mbo-instelling is ontstaan uit een fusie tussen het Horizon College en het Regio College. Studenten werden op de verschillende locaties feestelijk verwelkomd en maakten kennis met de unieke Talland-sfeer. Het Talland College biedt een breed scala aan opleidingen in regio Noord-Holland, met meer dan 200 verschillende richtingen, van verpleegkunde tot automonteur en van software development tot onderwijsassistent. De opleidingen worden verzorgd op vijf locaties: Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Zaanstad.

Een opleidingspartner voor de regio
Omar Ramadan, voorzitter van het college van bestuur, is verheugd dat het Talland College nu officieel een feit is. “Noord-Holland heeft een groeiende behoefte aan vakmensen en het Talland College speelt daarin een belangrijke rol,” zegt hij. “Iedere regio heeft zijn eigen uitdagingen en bedrijvigheid en onze studenten komen allemaal met verschillende achtergronden en toekomstwensen. Daarom is het belangrijk dat ons beroepsonderwijs inspeelt op die diversiteit. Wij leveren maatwerk voor de bedrijven en instellingen in de regio. Of je nu jong bent en een vak wil leren, of als volwassene bij- of omscholing zoekt, wij helpen onze studenten hun talenten en ambities waar te maken.”

Flexibel onderwijs voor een nieuwe generatie
Ook studentenraadvoorzitter Sarah Ishak is enthousiast over het nieuwe college. “Op het Talland College kunnen studenten hun eigen leerroute bepalen, met de begeleiding die ze daarbij nodig hebben,” vertelt ze. “Dit biedt veel flexibiliteit, wat zowel voor de studenten als het onderwijs een mooie stap vooruit is.”

Toekomstgericht en vernieuwend
Het Talland College biedt met deze fusie een toekomstbestendig en gevarieerd aanbod van beroepsonderwijs voor de regio’s West-Friesland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Kennemerland. De nieuwe naam benadrukt de belangrijkste missie van de school: het ontwikkelen van talent bij zowel jongeren als volwassenen.

Ook ruimte voor vavo
Naast de vele mbo-opleidingen biedt het Talland College ook voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) aan. Dit geeft zowel jongeren als volwassenen de kans om alsnog hun vmbo-tl, havo of vwo-diploma te behalen.

Met de start van het Talland College zet Noord-Holland een belangrijke stap in het versterken van de toekomst van beroepsonderwijs.

Bron: Talland College
Foto: Aangeleverd

Talland College__ Talland College__