Gemeente Hoorn deelt nieuwe visie warmtetransitie met bewoners

“Mensen moeten de tijd hebben om zich hierop voor te bereiden”

HOORNGIDS HOORN | Op woensdag 2 oktober organiseert de gemeente Hoorn een informatieavond over de nieuwe Transitievisie Warmte. Op deze avond komen bewoners meer te weten over hoe we in de toekomst woningen kunnen verwarmen zonder aardgas. De gemeente Hoorn heeft de ambitie om in 2040 aardgasvrij te zijn.

De Transitievisie Warmte geeft voor alle wijken in Hoorn meer duidelijkheid over hoe Hoorn aardgasvrij kan worden. Bewoners krijgen informatie over waar, wanneer en op welke manier de warmtevoorziening in hun wijk kan gaan veranderen. De vernieuwde Transitievisie Warmte ligt van 3 oktober tot en met 14 november ter inzage bij de publieksbalie in het stadhuis en online via www.hoorn.nl (http://www.hoorn.nl).

Wethouder Arthur Helling: “Ik vind het belangrijk om mensen zo vroeg mogelijk te informeren over wat er gaat gebeuren in hun buurt. Ook als het nog ver weg is en we nog niet alles precies weten. Van het aardgas afgaan is nou eenmaal niet zomaar geregeld. Bewoners en bedrijven moeten de tijd hebben om zich daarop voor te bereiden.”

In 2019 heeft gemeente Hoorn de eerste Transitievisie Warmte vastgesteld. Dit plan is nu aangepast met de ervaringen die zijn opgedaan in de afgelopen jaren. In het Klimaatakkoord hebben alle Nederlandse gemeenten afgesproken om de Transitievisie Warmte elke vijf jaar te herzien, zodat de plannen actueel blijven. De gemeente Hoorn was in 2019 een van de eerste gemeenten die een Transitievisie Warmte opstelde.

Praktische informatie
De voorlichting is op woensdag 2 oktober 2024 van 19.30 tot 21.00 uur in de Noorderkerk in Hoorn. Aanmelden voor de informatieavond kan via gemeente@hoorn.nl (mailto:gemeente@hoorn.nl).  Bewoners kunnen ook alvast een vraag over de Transitievisie Warmte stellen in de mail. Aanmelden is gewenst, maar niet noodzakelijk.

Bron en foto: Gemeente Hoorn

Transitievisie Warmte Transitievisie Warmte