Artikel 1 prominent zichtbaar in nieuw stadhuis Hoorn

Dankzij motie GroenLinks Hoorn mede ingediend door CDA Hoorn

HOORNGIDS HOORN | Stephan Lallhit, raadslid namens GroenLinks in Hoorn sinds 2022, is zeer tevreden over de uitwerking van een motie die hij in 2023 indiende. Deze motie heeft ervoor gezorgd dat artikel 1 van de Grondwet een prominente plek heeft gekregen in het nieuwe stadhuis van Hoorn.

Artikel 1 van de Grondwet, dat het principe van gelijkheid waarborgt, speelt een belangrijke rol in het voorkomen van discriminatie. Het artikel bepaalt dat iedereen in dezelfde omstandigheden gelijk behandeld moet worden, ongeacht geloof, politieke voorkeur, ras, geslacht, handicap of seksuele voorkeur. Dit principe is nu duidelijk zichtbaar in de hal van het stadhuis, direct na de vernieuwde entree, waar de tekst op een balk boven de looproute te lezen is.

Lallhit hoopt dat de zichtbaarheid van artikel 1 bijdraagt aan een gevoel van inclusie voor iedereen die het stadhuis bezoekt. “Ik hoop dat met deze zichtbare aandacht voor gelijke behandeling en het verbod op discriminatie dit nieuwe stadhuis een plek wordt waar iedereen zich thuis voelt,” aldus Lallhit.

De motie werd mede ingediend door het CDA en kon rekenen op brede steun binnen de gemeenteraad van Hoorn. Dankzij deze steun is de motie uiteindelijk uitgevoerd en is artikel 1 nu een blijvend onderdeel van het stadhuis. Met deze maatregel wil de gemeente laten zien dat ze gelijkheid en het bestrijden van discriminatie hoog in het vaandel heeft staan.

Het nieuwe stadhuis van Hoorn is niet alleen een plek voor gemeentelijke zaken, maar ook een symbool van de waarden die de stad nastreeft: openheid, gelijkheid en respect voor iedereen.

Foto’s: Aangeleverd

Artikel 1 van de grondwet Artikel 1 van de grondwet
Stephan Lallhit Stephan Lallhit