Resultaten voetbal 7 en 8 september

Hollandia speelt met Purmersteijn in het Julianapark

HOORNGIDS REGIO | Hollandia speelde in de eerste helft een sterke wedstrijd tegen het nog puntloze Purmersteijn. Er werden diverse kansen gecreëerd, o.a. een kopbal op de lat van Bart Spil, maar de uitstekende doelman Richard de Groot hield Hollandia van een doelpunt.

Tot de 35e minuut toen Daniël Schermer eindelijk Hollandia over de streep trok met een knap en dik verdiend doelpunt. Freek Vrenegoor verdubbelde in de 39e minuut de score om de rust in te kunnen gaan met een veilige voorsprong. Echter de oud-Hollandia speler Joey Lieshout wist met prachtige vrije trap de spanning terug te brengen.

De tweede helft begon met een Purmersteijn dat na de aansluitingstreffer dacht dat er meer te halen was in het Julianapark. Maar het compact spelende Hollandia gaf verder geen kansen meer weg en ging op jacht naar doelpunten. Ook in het tweede gedeelte van de wedstrijd was het nu de paal en doelman Richard de Groot die in de weg stonden. In de 54e minuut was het toch raak. Na een ingestudeerde corner schoot Nick Maijenburg de bal snoeihard tegen de touwen: 3-1. Purmersteijn ging toch op jacht naar een aansluitingstreffer, maar vergat geheel de restverdediging. Voor de snelle Niels Koster, ingevallen voor Daniël Schermer, was dat gesneden koek. Nadat hij eerder de paal raakte was het in de 90e minuut raak voor hem en bracht de 4-1 eindstand op het scorebord.

Volgende week zaterdag gaan de mannen van Lars Keppel en Niels Eijkenaar naar Harderwijk waar VVOG wacht. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.
De technische staf van Hollandia had zondagmiddag de keuze uit Dirk Bakker, Huub Veltman, Romeo Fecunda, Denzel Inyamah, Mees Manshanden, Daniël Schermer, Luke Abelskamp, Dennis Jansen, Freek Vrenegoor, Encho Margaritha, Nick Maijenburg, Bart Spil, Delano Woud, Nick Bot, Sem Biezen, Niels Koster, Milan Schipper en Jesse Koeman.

Verslag en foto: Peter van Lobberegt
=================================================================================
Spartanen wint ternauwernood van TOV uit Baarn

TOV (Tot Ons Vermaak) heeft zich afgelopen seizoen met de nodige moeite kunnen handhaven in de derde klasse C. De Utrechters, Baarn ligt in Utrecht, hadden zich met zes spelers versterkt. Bij Spartanen waren er zaterdag slechts drie nieuwe spelers aanwezig. Gelegenheidscoach René Bierhaalder verving Wouter Rood, die afgelopen week zijn vader verloor en zaterdag was de uitvaart, waardoor ook routinier Jeroen Tesselaar niet aanwezig was. Volgens Davey Stam werden nog meer basisspelers gemist. Opmerkelijk was het dat de verslaggever in eerste instantie geen toestemming kreeg om te filmen vanwege de wet op de privacy. Echter, na overleg met de spelers van TOV kwam direct de voorzitter van de club uit Baarn dit weerleggen.

Spartanen was vanaf het begin de  bovenliggende partij, maar het ontbrak aan de afronding, o.a. door Timo Bedorf, die regelmatig werd aangespeeld. Ook Boy Beerepoot kreeg een mogelijkheid, maar zijn bal ging net naast het doel van goalie Duncan Vervat.
Na ongeveer 38 minuten spelen was het wel raak. Davey Stam speelde de bal goed vrij en schoot de bal langs doelman Duncan Vervat: 0-1. Enkele minuten later was het weer raak en dezelfde Davey Stam maakte vlak voor rust de 0-2. Spartanen zat op rozen en na de eerste helft zei Davi Ootes: ”Ik heb slechts twee ballen moeten stoppen.”

Na de rust wisselde René Bierhaalder drie spelers en dit kon je merken. “Ja, dat lag aan de meer ervaren spelers, die deze jonkies beter hadden moeten coachen”, aldus Stam na afloop.  Ondanks dit stond de verdediging als een huis. Echter een foutje kan dan dodelijk zijn en dat gebeurde dan ook. De bal kwam zomaar voor de voeten van Boris Bakker van TOV en hij kon een hoek uitzoeken: 1-2. TOV rook een kans om gelijk te maken en dit lukte ook. Na balverlies van Denzel Inia, die niet werd gecoacht was het opnieuw raak voor TOV en dit keer scoorde Mika Engelsman. Spartanen was het even kwijt, maar in de 86e minuut was het opnieuw Davey Stam die nu de bal goed kapte en 2-3 liet aantekenen op het scorebord.
Doordat Buitenveldert heeft gewonnen van OSV met 1-0, moet Spartanen om verder te bekeren 14 september thuis winnen van Buitenveldert.

Verslag en foto: Bert Putters
Hollandia - Purmersteijn 4-1
WV-HEDW - Always Forward 1-1
Hooglanderveen - Westfriezen 2-0
Con Zelo - HSV Sport 0-2
Nieuwe Niedorp - SEW 0-6
Hercules Zaandam - VVW 4-2
Strandvogels - Hauwert’65 3-1