Commissie bespreekt vernieuwing Westfries Museum en graffiti-beleid

09-09-2024

HOORNGIDS HOORN | Op dinsdag 10 september 2024 om 20.00 uur komt de gemeentelijke raadscommissie bijeen in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze vergadering staan twee belangrijke onderwerpen op de agenda: de vernieuwing van het Westfries Museum en het vaststellen van beleid voor het verwijderen van graffiti.

Vernieuwing Westfries Museum
De gemeente Hoorn wil het Westfries Museum vernieuwen, maar het huidige budget is niet toereikend om het project volledig uit te voeren. Er moeten aanpassingen worden gedaan aan het ontwerp en de uitvoering. De gemeente stelt voor om het project als bouwteam aan te pakken. In deze samenwerking werken betrokken partijen een plan uit dat binnen het vastgestelde budget past. Dit budget bestaat uit een combinatie van gemeentelijke middelen, subsidies en mogelijk extra externe financiering.

Nieuw beleid voor het verwijderen van graffiti
De gemeente Hoorn kampt steeds vaker met graffiti op openbare eigendommen. Om dit probleem aan te pakken, wil de gemeente een nieuw beleid invoeren. Het beleid richt zich op het verwijderen van graffiti, met speciale aandacht voor aanstootgevende afbeeldingen. Particuliere eigenaren kunnen een financiële bijdrage ontvangen voor de verwijdering van graffiti op hun eigendommen. De bijdrage bedraagt 10% van de kosten, tot een maximum van €500. Jaarlijks wil de gemeente maximaal €5.000 beschikbaar stellen voor deze regeling.

Vergadering bijwonen
De commissievergadering is openbaar en vindt plaats in de vernieuwde raadzaal van het stadhuis. Publiek is welkom en kan de vergadering ook via een livestream (https://channel.royalcast.com/hoorn/#!/upcoming) volgen. De volledige agenda en de link naar de livestream zijn te vinden op de website van de gemeenteraad onder de agenda van 10 september 2024.

Wijziging vergadering 12 september
Let op: de commissievergadering van 12 september is verplaatst naar 3 oktober 2024. Ook hiervoor is de agenda te raadplegen op de website van de gemeenteraad.

Westfries_Museum Westfries_Museum
KR-Graffiti KR-Graffiti