Museum van de 20e Eeuw kijkt tevreden terug op drukke zomer

Bijna 18.000 bezoekers in 2 maanden

HOORNGIDS HOORN | Het Museum van de 20e Eeuw op het Oostereiland kan terugkijken op een succesvolle zomer. In de maanden juli en augustus verwelkomde het museum 17.803 bezoekers. Dit betekende niet alleen het schenken van 4400 kopjes koffie, maar ook het uitdelen van duizenden puzzeltochten, het scannen van talloze Museum- en VIP-kaarten, en het opruimen van een groot aantal LEGO-steentjes in de populaire bouwhoek. De LEGO-tentoonstelling, die inmiddels door 165.000 bezoekers is bezocht, blijft tot en met de kerstvakantie te zien.

De positieve reacties van bezoekers maken het werk voor de 100 vrijwilligers en 6 vaste medewerkers extra plezierig. Elke bezoeker wordt met een glimlach ontvangen en geholpen. Ook de gratis pendelbus, die sinds twee jaar door vrijwilligers wordt bestuurd en bezoekers tussen parkeerlocaties, station en het Oostereiland vervoert, werd dankbaar gebruikt. In deze periode zijn al meer dan 35.000 bezoekers met het elektrische busje vervoerd.

Museumdirecteur Hans Stuijfbergen is dan ook zeer tevreden over de zomermaanden: “Het was regelmatig erg druk, met veel dagen waarop we meer dan 500 bezoekers ontvingen, maar het was altijd gezellig. Ons terras werd goed bezocht en we merken dat de toeloop naar het museum ook extra omzet genereert voor de lokale horeca en winkels. Vorig jaar haalden we nog ruim 100.000 bezoekers, en dit jaar verwachten we zo’n 80.000 bezoekers te verwelkomen. Daarmee blijven we een van de grootste trekpleisters van West-Friesland.”

Museum 20e eeuw2 Museum 20e eeuw2
Museum 20e eeuw3 Museum 20e eeuw3