Werkzaamheden aan A7-brug bij Purmerend: vermijd drukte en profiteer van beloningssysteem

Update: 2 september 2024

HOORNGIDS REGIO | Nu de zomervakanties voorbij zijn, worden de wegen, treinen en kantoren weer drukker. Dit geldt ook voor de A7 bij Purmerend, waar het verkeer toeneemt. Weggebruikers wordt daarom aangeraden om, indien mogelijk, thuis te werken, alternatieve routes te nemen of samen te reizen om de brug vrij te houden voor degenen die geen andere optie hebben.

Vanaf 21 oktober 2024 is de brug weer volledig versterkt en kan het verkeer vlot en veilig doorrijden. Tot die tijd kunnen deelnemers aan de beloningsmaatregel via de Fynch-app punten sparen van 2 september tot en met 21 oktober 2024. Voor degenen die eerder een NS-kortingskaart kozen en activeerden, is er de mogelijkheid om deze kaart gratis met twee maanden te verlengen. Inschrijven voor deze beloningsmaatregel is niet meer mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.brugA7.nl (http://www.brugA7.nl).

Het beloningssysteem, geïntroduceerd door Rijkswaterstaat, heeft positieve resultaten opgeleverd. Zo hebben weggebruikers niet alleen bijgedragen aan minder verkeersdrukte, maar ook financieel geprofiteerd. De Hoornaar Leo van den Bergh en zijn vrouw vonden bijvoorbeeld een manier om samen te rijden en zo bij te dragen aan het ontlasten van de brug, terwijl anderen prijzen wonnen via de Fynch-app.

De westkant van de brug is inmiddels versterkt en weer in gebruik, en de werkzaamheden aan de oostkant zijn in volle gang. Daarvan kunt u hier de timelapse (https://e-mailabonnementen.rijksoverheid.nl/x/c/?BcEJDoMgFAXAq.QCLCp1acJh_PCIVBYDxKSnpzNWb.s2kl7kW42oJ3VIOaqe5kMuIxarwZIJ0VDJGQm5I.MavlcrD_qJ4HiO49Rn73f7CJF_vIcL4KGIJziUJrxXu8LqGFnyTPmJmLHOsxW0EZZ1VpKG0w6vHhKiuRv_A10) bekijken.Via ‘In beeld: versterking brug A7 (https://e-mailabonnementen.rijksoverheid.nl/x/c/?TcxBDoMgEIXhq3ABRasN1YRFlz0G6lRQGMyAkvTyVNNN1_97.yjFQ2Qnm_reZivrtquqTLK_dVWTrR8lFE4ZqwaPCA4wApZkljX4A0iDmUq0WUsd4xZ6zlNKvzmpCBSiUvEEPMEMyDfyC4xn4fp_zKgjV6I4Lge0GpyLgfa52HZyQIATf.voQ57kC9kAYKee.WF2YfYUXwA17)’ ziet u hoe dat eruit zag in foto’s.

Bron en foto’s: Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

A7 Versterking brug over Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend A7 Versterking brug over Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend
A7 Versterking brug over Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend_ A7 Versterking brug over Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend_