Hoornse kunstwedstrijd 'De Stad Verrast!' viert erfgoed met creatieve blik

Expositie: Expoost, Nieuwsteeg 42, Hoorn, van 7 september t/m 6 oktober

HOORNGIDS HOORN | De Vereniging Oud Hoorn heeft dit jaar voor het eerst de kunst-erfgoedwedstrijd ’De Stad Verrast!’ georganiseerd, een evenement dat de bedoeling heeft om een tweejaarlijkse traditie te worden. Deze unieke wedstrijd nodigt deelnemers uit om de grenzen tussen kunst en erfgoed te verkennen en op een vernieuwende manier naar het erfgoed van Hoorn te kijken. Iedereen kan meedoen, waarbij de inspiratie wordt gehaald uit de authentieke elementen van de stad in de breedste zin van het woord.

Het thema van dit jaar is ’De duivel zit in het detail: je ziet het pas, als je het door hebt.’ De ingezonden kunstwerken worden geëxposeerd in Expoost tijdens het Cultuurweekend, met de tentoonstelling die doorloopt tot 6 oktober. Zowel het publiek als een vakjury kunnen stemmen op hun favorieten. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september.

Op de eerste verdieping in de Glazen Kamer hangt werk van de Hoornse kunstenaar Marchel de Bruijn, bekend van zijn rubriek ’Hoorns Straatbeeld’ in het stadsmagazine ’Hier in Hoorn’, waarin hij korte historische beeldverhalen deelt over de achtergronden van Hoornse straatnamen.

Daarnaast is ook de prachtige binnentuin van Expoost toegankelijk voor bezoekers, waar beelden van Cobi Dierikx en het werk ’Dans Duet’ van beeldend kunstenaar Zus van Zand te bewonderen zijn.

Expoost, Nieuwsteeg 42, Hoorn. Open van woensdag t/m zondag,  van 13.00-17.00 uur. De expositie is van 7 september t/m 6 oktober. (Opening vrijdag 6 september, 16.00 uur). Gratis toegang. www.expoost.nl (http://www.expoost.nl).

Foto aangeleverd: Werk van Ria Deckers

Werk van Ria Deckers Werk van Ria Deckers