[2e UPDATE] Brand op drie boten aan de Grashaven, geen zoektocht meer naar overboord gesprongen personen

Twee boten zijn gezonken

HOORNGIDS HOORN | Aan de Grashaven in Hoorn is na een vermoedelijke explosie rond 11.00 uur brand uitgebroken op een boot. Het vuur sloeg over naar twee naastgelegen boten en is inmiddels onder controle. Twee boten zijn gezonken, een duikteam was op zoek naar een persoon die mogelijk overboord is geslagen. Inmiddels is het volgens de veiligheidsregio ”aannemelijk dat er geen personen in het water kunnen zijn”. 

Door de brand was een enorme rookwolk te zien boven de Hoornse haven, waar de brandweer een deel van de middag bezig was om het vuur te blussen. Rond 12.30 uur was de brand onder controle.

Boten die in de rook lagen, zijn door een boot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in veiligheid gebracht. ”We proberen ze nu weg te laten varen, uit de rook”, aldus de woordvoerder. Inmiddels zijn twee boten gezonken, een derde boot probeert de brandweer met man en macht boven water te houden.

De havendienst van Hoorn helpt met olieschermen en ander materiaal om vervuild (blus)water op te kunnen vangen. De eigenaar van de boot waar de brand begon heeft bevestigd aan de veiligheidsregio dat er niemand op de boot aanwezig was.

Bedrijven en huizen aan de kade hebben ondanks de rookontwikkeling waarschijnlijk niet veel last gehad. De rook waaide volgens de woordvoering niet richting de bebouwing.

 

Bron: NH Media
Brand Grashaven Hoorn - Foto’s: Inter Visual Studio

Meerdere schepen in brand Meerdere schepen in brand
Scheepsbrand in de Grashaven__ Scheepsbrand in de Grashaven__
Scheepsbrand in de Grashaven_ Scheepsbrand in de Grashaven_
Scheepsbrand in de Grashaven_______ Scheepsbrand in de Grashaven_______
Scheepsbrand in de Grashaven______ Scheepsbrand in de Grashaven______
Meerdere schepen in brand_ Meerdere schepen in brand_
Meerdere schepen in brand__ Meerdere schepen in brand__
Meerdere schepen in brand___ Meerdere schepen in brand___