Marieke Rijk nieuwe fractievoorzitter Fractie Tonnaer

Roger Tonnaer stopt als fractievoorzitter maar blijft gemeenteraadslid

HOORNGIDS HOORN | Roger Tonnaer heeft besloten zijn werk als fractievoorzitter per vandaag te beëindigen. Dit om de fractie de ruimte te geven zich optimaal te kunnen voorbereiden op de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen, in maart 2026. Zo krijgen nieuwe namen de kans zich alvast te vestigen. Marieke Rijk, al vele jaren gemeenteraadslid, wordt de nieuwe fractievoorzitter.

Op 29 januari 2008 maakte Tonnaer zijn rentree in de Hoornse gemeenteraad. Sinds 2010 was hij vier keer lijsttrekker en twaalf jaar fractievoorzitter van Fractie Tonnaer. Tijdens de laatste verkiezingen in maart 2022 behaalde de fractie vijf zetels in de Hoornse gemeenteraad en werd daarmee opnieuw de grootste.

Tot 2026 nog actief
Tot aan de verkiezingen in maart 2026 blijft Tonnaer actief als gemeenteraadslid en zet zich in voor de belangen van de Hoornse inwoners. Bijzondere aandacht heeft hij voor de renovatie - binnen het budget - van het Westfries Museum, voor de realisering van een nieuwe woonwijk aan de rand van Hoorn, tegen woningbouw op kleine stukken groen in bestaande wijken, voor minder hoogbouw en voor de bouw van een ondergrondse parkeergarage bij het station. 
Gemeenteraadslid Roger Tonnaer rekent erop dat de band die hij heeft opgebouwd met inwoners en kiezers behouden blijft. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe fractievoorzitter Marieke Rijk, die 6,5 jaar ervaring heeft als gemeenteraadslid, zich blijft inzetten voor de belangen van de inwoners en kiezers die in maart 2022 in groten getale op Fractie Tonnaer hebben gestemd.
Tot slot hoopt Tonnaer dat de fractie op termijn fuseert met een andere lokale fractie, zodat ze samen sterker verder kunnen.

Marieke Rijk voorzitter Marieke Rijk voorzitter