Outdoor Stereo en Hoorn Zingt Hollands kent recordaantal bezoekers

29-08-2024

HOORNGIDS HOORN | Het is inmiddels een vertrouwd beeld geworden in augustus: het spektakel dat Outdoor Stereo en Hoorn Zingt Hollands heet in het Hoornse Julianapark. In deze 16e editie kent het dancefestival zelfs meer toeschouwers dan ooit, daar organisator Rob van der Molen gemeentelijke toestemming heeft verkregen om naar 8 duizend bezoekers per dag te gaan. Het weer zit daarbij ook nog eens mee, dus ”volle bak” dit komend weekend.

In het afgeschermde deel van het Julianapark wordt al sinds maandag door heel veel mensen keihard gewerkt om van Outdoor Stereo en Hoorn Zingt Hollands weer een succes te maken. Honderden tentenbouwers, podiumbouwers, licht- en geluidstechnici en anderen zijn druk doende om op tijd klaar te zijn voor het muziekfestival dat dit keer ’Together We Create Magic’ als motto heeft. 

Topartiesten
De projectleiding is er ook dit keer weer in geslaagd om topartiesten naar Hoorn te halen, waaronder Jim & Jaaf, Sebastian Bronk, Jody Bernal, Freddy Moreira, Benny Rodrigues en vele vele anderen. Zondag bij Hoorn Zingt Hollands staan artiesten als Gerard Joling, Jan Smit, Jeroen van der Boom, Wolter Kroes, Monique Smit, John de Bever, Django Wagner en nog een keur aan bekende vaderlandse artiesten op de verschillende podia. 

Spektakel
De opbouw is eigenlijk een spektakel op zich. Alles en iedereen krioelt door elkaar heen. Een hele rits professionals is bezig met de totstandkoming van de verschillende locaties waar wordt opgetreden, waarbij vlonders en rijplaten moeten voorkomen dat het terrein beschadigd raakt. De inmiddels landelijk bekende festivals Outdoor Stereo en Hoorn Zingt Hollands zullen zaterdag en zondag het Julianapark in andere sferen brengen. Vele duizenden bezoekers hebben hun tickets kunnen regelen en de weg naar het park weten te vinden, waar op diverse podia langs het strand topartiesten te zien en te horen zullen zijn. 

Na afloop
De organisatie gaat er voor zorgen dat ’The day after’ het park mooi en schoon wordt achtergelaten en doet dat samen met CleanUp Hoorn. Maar er wordt ook geanticipeerd op een afvalvrij festivalterrein en dat gebeurt dan weer door op zaterdag- en zondagmiddag peukenpockets uit te delen bij de entree. Dit omdat na een festival peuken moeilijk op te ruimen zijn, daar ze in de grond vertrapt raken. Na afloop van de festivals loopt men op verschillende momenten het hele terrein na om zwerfafval op te rapen.
Aangeraden wordt om op de fiets of met het OV naar het festivalterrein te gaan, lege bekers in te leveren, een zak-asbak te gebruiken en te zorgen dat afval in een container wordt gedeponeerd. Honderden medewerkers voor de horeca, de beveiliging en de organisatie weten dat de weersomstandigheden ideaal zijn om er weer een gedenkwaardig weekend van te maken.

Outdoor Stereo opbouw augustus 2024 Outdoor Stereo opbouw augustus 2024