Opnieuw een opmerkelijk duo in de Oosterkerk

Combinatie contrabas en vleugel

HOORNGIDS HOORN | Na het succes van vorig jaar treden contrabassiste Sasha Witteveen en pianist Jorian van Nee op zondagmiddag 22 september opnieuw op in de Oosterkerk in Hoorn. Dit duo biedt een bijzondere combinatie van instrumenten die zelden samen te horen zijn. Sasha Witteveen, omschreven als een ”stoere verschijning achter de contrabas” door de jury van Dutch Classical Talent 2022, is een veelzijdige muzikante. Jorian van Nee, een getalenteerde pianist en componist, heeft eerder eigen werk live gespeeld op Radio 4. Beide musici hebben diverse prijzen gewonnen op nationale en internationale concoursen.

Tijdens het concert brengen zij onder meer werken van A. Moeravjev en G. Bottesini ten gehore. Van Moeravjev vertolken ze de Alice in Wonderland Suite, met stukken als In Wonderland, Blue Caterpillar, Cheshire Cat, Tea Cup Madness, The Lobster Quadrille en In the Royal Garden. Na de pauze spelen ze composities van Bottesini, waaronder Elegie in D, nr. 1, Tarantella, Fantasie op thema’s uit La Sonnambula van Bellini, en Allegro di concerto alla Mendelssohn Gran allegro.

Tijden en kaarten
Dit concert is het derde in een reeks van vijf, die allemaal op zondagmiddag om 15.00 uur plaatsvinden in de Oosterkerk in Hoorn. De laatste twee concerten in deze serie worden uitgevoerd op 27 oktober en 10 november. Kaarten en passe-partouts zijn verkrijgbaar via www.podiumplein.nl (http://www.podiumplein.nl) of aan de zaal. Losse kaarten kosten € 22,50 en een passe-partout voor drie concerten is te verkrijgen voor € 55,-. Meer informatie is te vinden op www.oosterkerkhoorn.nl (http://www.oosterkerkhoorn.nl).

contrabassiste Sasha Witteveen en pianist Jorian van Nee contrabassiste Sasha Witteveen en pianist Jorian van Nee