Kunst in de etalage: Fotovrienden West-Friesland exposeert in Hoornse winkels

28-08-2024

HOORNGIDS HOORN | Van zaterdag 31 augustus tot en met zondag 15 september 2024 organiseert de fotoclub ’Fotovrienden West-Friesland’ uit Hoorn opnieuw het jaarlijkse evenement ’Kunst in de Etalage’. In samenwerking met 23 enthousiaste winkeliers worden de etalages in het Hoornse centrum twee weken lang omgetoverd tot mini-expositieruimtes.

De gekozen expositieperiode is bewust afgestemd op het begin van het nieuwe culturele seizoen, dat het eerste weekend van september van start gaat. Het weekend op 6, 7 en 8 september staat in het teken van kunst, cultuur en muziek, met als hoogtepunt de bekende Kunstmarkt op 8 september.

Bezoekers kunnen via een speciale looproute, opgesteld door de fotoclub, alle deelnemende etalages bewonderen. Deze route is beschikbaar op de website van de fotoclub www.fotovriendenwestfriesland.nl (http://www.fotovriendenwestfriesland.nl) en flyers met de route zijn vanaf eind augustus te vinden bij de deelnemende winkels en andere locaties in de stad.

Net als vorig jaar is er ook dit jaar weer een wedstrijd voor de ’mooiste presentatie in de etalage’. De winkeliers strijden om de eerste plaats, waarbij zij samen met de fotografen hun creativiteit laten zien door foto’s en etalages op originele wijze te combineren. Een jury, bestaande uit leden van de winkeliersvereniging en experts uit de kunst- en fotografiewereld, zal de etalages beoordelen. De prijzen voor de beste presentaties worden in september uitgereikt.

De organisatie hoopt ook dit jaar weer op veel belangstelling voor dit bijzondere evenement. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de fotoclub of op de Facebookpagina ’Kunst In De Etalage Hoorn’.

Marjo Buyten Marjo Buyten
Mirjam Koot Mirjam Koot