Vermiste drenkeling Markermeer is 40-jarige man uit Purmerend

Zoekactie wordt woensdag voortgezet

HOORNGIDS REGIO | De man die zondagmiddag in het Markermeer overboord sloeg, blijkt een 40-jarige inwoner van Purmerend te zijn. Dit heeft de politie bevestigd. Tot op heden is hij nog niet gevonden en de autoriteiten vrezen dat hij niet meer in leven is. De zoekactie naar de man wordt woensdag hervat, waarbij ook politiehonden worden ingezet.

De tragedie vond plaats toen drie personen vanaf een zeilboot in het Markermeer, ter hoogte van Scharwoude, te water raakten. Twee van hen konden worden gered, waaronder één persoon die bijna twee kilometer naar de kant zwom. De zoektocht naar de derde persoon, de man uit Purmerend, werd na twee uur door de KNRM en de Kustwacht gestaakt.

Het gezelschap aan boord van de zeilboot bestond uit vier volwassenen, waarvan een deel afkomstig was uit het buitenland. Volgens berichten kon de vermiste man niet zwemmen en had hij geen reddingsmiddelen bij zich toen hij overboord viel.

Maandag werd de zoektocht naar de vermiste man hervat, maar zonder resultaat. De hoop op zijn overleving was al minimaal. ”Er bestaan altijd uitzonderingen, maar de kans op overleving zonder zwemdiploma en zonder reddingsmiddelen is niet heel groot,” verklaarde Lars Bruins Slot van de Hoornse reddingsbrigade Notwin. Jan Hansen van de Kustwacht voegde daaraan toe: ”De instanties gaan ervan uit dat de persoon niet meer in leven is.”

De zoekactie wordt woensdag voortgezet, onder leiding van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (TOZ), met ondersteuning van politiehonden. ”We hopen de familie van deze man snel duidelijkheid te kunnen verschaffen,” aldus een politiewoordvoerder.

Bron: NH Nieuws/Michiel Baas
Foto: Inter Visual Studio

Drama op Markermeer Drama op Markermeer