Zoektocht naar vermiste drenkeling in Markermeer na reddingspoging

Zoektocht wordt vandaag voortgezet

HOORNGIDS REGIO | Zondagmiddag rond 17.00 uur werden diverse hulpdiensten opgeroepen voor een incident op het Markermeer, tussen Hoorn en Edam, waarbij vier opvarenden in de problemen raakten. Drie van hen vielen in het water. Eén van de drenkelingen is nog vermist, terwijl een ander slachtoffer onderkoeld naar het ziekenhuis is gebracht.

Het ongeluk begon toen één van de opvarenden door nog onbekende oorzaak overboord viel. Een tweede persoon sprong er direct achteraan om hulp te bieden. Na een zoekactie van 45 minuten wisten de hulpdiensten deze tweede drenkeling uit het water te halen. Het slachtoffer was licht onderkoeld, maar aanspreekbaar, en is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Ondanks een intensieve zoekactie, waarbij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en een kustwachthelikopter werden ingezet, is de derde persoon nog altijd vermist. Volgens een woordvoerder van de Kustwacht kon deze persoon niet zwemmen en droeg hij geen reddingsmiddelen.

Na twee uur werd de zoekactie zondagavond gestaakt vanwege de invallende duisternis en het afnemende zicht. De politie zoekt vandaag met een speciaal duikteam verder naar het vermiste slachtoffer.


Foto’s: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Reddingsactie op Markermeer_ Reddingsactie op Markermeer_
Reddingsactie op Markermeer Reddingsactie op Markermeer