Gratis museumavond met live podcastopname in het Westfries Museum

Westfries Museum, 6 september, 20.00 - 22.30 uur

HOORNGIDS HOORN | Het Westfries Museum opent op vrijdagavond 6 september haar deuren voor een bijzondere gratis museumavond. Vanaf 20.00 uur krijgen bezoekers de kans om een exclusieve sneakpreview te zien van de expositie ‘Rembrandt, de fotograaf’. Hoewel de bovenverdieping gesloten blijft, is de benedenverdieping toegankelijk voor het publiek.

Een speciaal hoogtepunt van de avond is de live-opname van een nieuwe podcastaflevering van het geschiedenisplatform The Dutch Historian. Hierin vertellen Madelief Terwindt, Philip van Duijn en Thomas van Dun, de finalisten van het tv-programma ‘Project Rembrandt’, over hun ervaringen en drijfveren. Hun winnende werken, waaronder het indrukwekkende drieluik van winnaar Thomas van Dun, worden vanaf deze avond toegevoegd aan de expositie (http://www.westfriesmuseum.nl/rembrandt) en zijn tot en met 3 november te bewonderen.

Onderdeel van de Hoornse Cultuurproeverij
De Museumavond maakt deel uit van de Hoornse Cultuurproeverij, een evenement waarbij de binnenstad van Hoorn bruist van culturele activiteiten. Bezoekers kunnen genieten van gratis optredens en previews van het komende cultuurseizoen. Daarnaast is de multimediashow ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ in de Statenpoort aan de Nieuwstraat geopend. Voor slechts €3,50 beleef je hier een 15 minuten durende presentatie van de historische hoogtepunten van Hoorn, levensgroot geprojecteerd op de muren van de voormalige trouwzaal.

Praktische Informatie:

Datum: 6 september 2024

Locatie: Westfries Museum, Roode Steen 1, Hoorn

Tijd: 20.00 – 22.30 uur

Toegang: Gratis

Voor meer informatie over de expositie en andere activiteiten kun je terecht op de websites van het Westfries Museum en The Dutch Historian (http://www.thedutchhistorian.nl/). Het programma van de Hoornse Cultuurproeverij en het Cultuurweekend Hoorn is te vinden op Cultuurweekend Hoorn (http://www.cultuurweekendhoorn.nl/).

Het Westfries Museum blijft tot en met 3 november 2024 geopend voor de expositie ‘Rembrandt, de fotograaf’, voordat het een ingrijpende verbouwing en vernieuwing ondergaat. De expositie is mede mogelijk gemaakt door Imming Logistics Fine Art.

Foto aangeleverd: Madelief Terwindt, Philip van Duijn en Thomas van Dun: finalisten van Project Rembrandt

Madelief Terwindt, Philip van Duijn en Thomas van Dun finalisten van Project Rembrandt Madelief Terwindt, Philip van Duijn en Thomas van Dun finalisten van Project Rembrandt