Verbreed fietspad Berkhouterweg weer open voor gebruik

23-08-2024

HOORNGIDS HOORN | Het fietspad langs de Berkhouterweg is na een grondige renovatie en verbreding weer toegankelijk. Hoewel de werkzaamheden op vrijdag 23 augustus zijn afgerond, worden op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus nog de wegmarkeringen aangebracht. Tijdens deze laatste werkzaamheden blijft het fietspad echter gewoon open.

Belangrijke route voor scholieren
De vernieuwing van het fietspad, die eind juni van start ging, werd mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland. De route is vooral populair bij scholieren. Wethouder René Assendelft benadrukt het belang van de verbeteringen: ”Het is fijn dat iedereen weer veilig over dit mooie stukje fietspad kan rijden. Dit is een waardevolle verbetering van ons fietsnetwerk.”

Actieplan Fiets
De renovatie van het fietspad aan de Berkhouterweg is een van de eerste projecten die is uitgevoerd binnen het Actieplan Fiets, dat in april 2024 door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Dit plan richt zich op de verbetering van het fietsnetwerk in Hoorn, een steeds drukkere stad waar het fietsgebruik gestaag toeneemt. Met de komst van elektrische fietsen neemt ook de gemiddelde snelheid op fietspaden toe, wat vraagt om aanpassingen.

Met de oplevering van dit vernieuwde fietspad is tevens het eerste deel van de doorfietsroute tussen Hoorn en Amsterdam voltooid. In samenwerking met de vervoerregio, de provincie Noord-Holland en omliggende gemeenten wordt gewerkt aan het verder verbeteren van de fietsverbinding tussen beide steden. In de komende jaren worden in Hoorn nog meer projecten gerealiseerd om het fietsen in de stad comfortabeler en veiliger te maken, waaronder een nieuwe fietsroute via het Keern naar de binnenstad.

Bron en foto: Gemeente Hoorn

Verbreed fietspad Berkhouterweg Verbreed fietspad Berkhouterweg