Informatieavond over parkeerplannen binnenstad op 9 september

Van 19.30 tot 20.30 uur in de Turf

HOORNGIDS HOORN | De gemeenteraad staat op het punt om in oktober te beslissen over nieuwe voorwaarden en tarieven voor het betaald parkeren in de binnenstad. Bewoners en bezoekers die hierover willen meedenken, worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een informatieavond op 9 september van 19.30 tot 20.30 uur in de Turf, Gedempte Turfhaven 19. Aanmelding vooraf is vereist.

Het huidige voorstel heeft als doel om het betaald parkeren eenvoudiger en duidelijker te maken door het aantal parkeergebieden terug te brengen van zeven naar vier. Deze gebieden krijgen parkeertarieven en -tijden die beter aansluiten bij de duur en het doel van het bezoek. Zo moeten bezoekers makkelijker kunnen zien waar en tegen welk tarief ze kunnen parkeren.

Kort of lang verblijf

Voor een snelle boodschap blijft het mogelijk om dicht bij de winkels te parkeren. Bezoekers die langer willen blijven, wordt aangeraden om aan de rand van de stad te parkeren, waar de tarieven gunstiger zullen zijn, ook ’s avonds en in het weekend. Dit moet ervoor zorgen dat er minder auto’s langdurig in het stadscentrum geparkeerd staan.

Aanmelden voor de informatieavond

Het voorstel is nog niet definitief en er is ruimte voor feedback. Wie wil meedenken, is op maandagavond 9 september welkom in de Turf. Aanmelden kan via het aanmeldformulier (https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=A2ZFcJcQq0WlFUUQQRA5cM5yEBf4WSdPhbkyyrNkIIBUOFZMMUw3SFNLNElXSVJOR0ZaV09IQzBCOC4u). Tijdens de informatieavond wordt het voorstel uitgebreid toegelicht. Meer informatie is te vinden in een eerder gepubliceerde nieuwsbericht (https://www.hoorn.nl/nieuws/Voorstel-om-betaald-parkeren-in-binnenstad-Hoorn-te-vereenvoudigen.html) over het parkeerplan.

Raadsvoorstel Inzien

De gemeenteraad heeft op 2 juli al een eerste bespreking gehad over de plannen voor betaald parkeren in de binnenstad. Het toen toegelichte voorstel is te bekijken op de website van de gemeenteraad (https://hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Document/03ff0228-6d26-4edf-b02a-893bda47f397?documentId=d70e1744-9aed-4c90-bd55-882df1e8f831&agendaItemId=f193fd8c-48c2-436c-97c2-16551f3ef85a). Het definitieve besluit over de nieuwe voorwaarden en tarieven wordt in oktober genomen en gaat in 2025 in.

Bron en foto: Gemeente Hoorn

Parkeerplannen gemeente Hoorn Parkeerplannen gemeente Hoorn