Drugswoning aan de Oliemolen drie maanden gesloten door burgemeester

Gemeentelijk Damoclesbeleid is van kracht

HOORNGIDS HOORN | Op 22 augustus 2024 om 15.00 uur heeft burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn een woning aan de Oliemolen voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. In de woning werden hennepplanten en een volledige kwekerij aangetroffen. De woning is inmiddels verzegeld, en omwonenden zijn op de hoogte gebracht van de situatie.

Hennepplantage ontdekt

De hennepkwekerij werd op 25 juni 2024 ontdekt, met een totaal van 56 hennepplanten. De kwekerij was professioneel opgezet en er werd illegaal elektriciteit afgetapt, wat voor brandgevaar zorgde. De politie heeft de kwekerij ontmanteld en de planten vernietigd.

Damoclesbeleid van kracht

De sluiting is uitgevoerd op basis van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. Dit beleid stelt dat een woning die als drugspand wordt gebruikt, een bedreiging vormt voor de openbare orde en veiligheid. Burgemeester Nieuwenburg benadrukt het belang van een veilige woonomgeving: ”Ik wil een veilige woon- en leefomgeving voor al onze inwoners. Daarom handhaaf ik streng wanneer blijkt dat een pand wordt gebruikt voor drugsactiviteiten. Door de woning te sluiten, doorbreek ik de bekendheid van de locatie als drugspand en neem ik een plek weg waar criminele activiteiten plaatsvinden.”

Vermoedens van een drugspand?

Activiteiten in en rond een drugspand vallen vaak op omdat ze niet passen in een woonomgeving. Wie iets verdachts ziet, hoort of ruikt, kan dit melden bij de gemeente, de politie of anoniem via Meld Misdaad Anoniem. Samen houden we onze stad veilig.

Hennepplant Hennepplant