Kumpulan Nationale Indische Dag in de Oosterkerk op 25 augustus

Zaal open: 13.00 uur / Aanvang: 13.30 uur / Einde: 17.30 uur

HOORNGIDS HOORN | Op zondag 25 augustus organiseert Stichting Acara Vita Nova de Nationale Indische Dag in de Oosterkerk, de Huiskamer van Hoorn. Deze dag staat in het teken van samenzijn, cultuur, muziek, en vooral de culinaire tradities die een bijzondere plek innemen binnen de Indische gemeenschap in Nederland.

De kracht van Kumpulan
Een belangrijk onderdeel van de Indische cultuur is de ’kumpulan’, een term uit het Moluks/Maleis die staat voor samenkomst of groep. In Nederland zijn kumpulans ontstaan in de jaren vijftig en zestig om de sterke familierelaties en culturele banden van de Molukse gemeenschap in stand te houden. Deze bijeenkomsten bieden niet alleen de gelegenheid om sociale contacten te onderhouden, maar spelen ook een cruciale rol in wederzijdse ondersteuning, zoals bij begrafenissen of in tijden van financiële nood.

Acara Vita Nova: samenbrengen en verbinden
In Hoorn heeft de Indische gemeenschap, net als in andere steden, een sterke behoefte aan verbondenheid. Met name onder de eerste generatie Indische ouderen heerst een gevoel van eenzaamheid en er is een groeiende wens om de Indische cultuur levend te houden. Acara Vita Nova speelt hierop in door regelmatig kumpulans te organiseren, waarbij Indische mensen en iedereen die zich verbonden voelt, samenkomen.

De organisatie richt zich op het aanbieden van activiteiten die mensen dichter bij elkaar brengen, met als doel de eenzaamheid te verminderen en de onderlinge banden te versterken. Muziek en eten, twee krachtige verbindende elementen, staan centraal tijdens deze bijeenkomsten.

Feestelijke muziek en traditioneel eten
Tijdens de Nationale Indische Dag zal de band CHECKPOINT, die al meer dan 13 jaar bekend staat om hun dansbare muziek, het publiek vermaken met een mix van jive, reggae, cumbia, wals, rumba, cha-cha-cha, en traditionele Indonesische liedjes (lagu-lagu). Het belooft een spetterende middag te worden, waarbij jong en oud kunnen genieten van muziek en dans.

Praktische informatie
De toegang tot de Nationale Indische Dag bedraagt € 30,00 inclusief een maaltijd. Voor degenen die zonder maaltijd willen deelnemen, is de toegangsprijs € 15,00 in de voorverkoop en € 20,00 aan de zaal. Jongeren tussen 10 en 18 jaar betalen € 10,00 voor toegang zonder maaltijd. Kaarten zijn te koop via de website van Acara Vita Nova (http://www.acaravitanova.org) of rechtstreeks via Podiumplein.nl (http://www.podiumplein.nl).

Mis deze bijzondere gelegenheid niet om de Indische cultuur te ervaren en nieuwe verbindingen te leggen in een warme, feestelijke sfeer.

Acara Vita Nova Acara Vita Nova