Renzo van Houten stapt over naar Hart van Hoorn

Fractie Tonnaer niet langer grootste partij

HOORNGIDS HOORN | Renzo van Houten, raadslid van Fractie Tonnaer, heeft per direct besloten over te stappen naar de fractie Hart van Hoorn. Met zijn overstap groeit Hart van Hoorn uit tot de grootste partij in de gemeenteraad, terwijl Fractie Tonnaer terugvalt naar vier zetels.

Van Houten, 22 jaar oud, kwam in 2022 met voorkeurstemmen in de raad. Hij stond toen op de achtste plaats van de kandidatenlijst van Fractie Tonnaer. Nu kiest hij ervoor om zich aan te sluiten bij de andere grote oppositiefractie, Hart van Hoorn. In het persbericht van Hart van Hoorn staat dat hij steeds meer waardering kreeg voor de ‘heldere en doelgerichte manier waarop Hart van Hoorn politiek bedrijft’.

Fractievoorzitter Roger Tonnaer reageert teleurgesteld op het vertrek van Van Houten. ”We hebben hem veel vertrouwen gegeven en tijd in hem geïnvesteerd. Het is jammer dat hij nu zijn eigen belang vooropstelt en de kiezer, die op een kandidaat van Fractie Tonnaer heeft gestemd, niet voor ogen heeft gehouden. Na de verkiezingen in maart 2026 verwacht hij meer perspectief bij Hart van Hoorn te hebben.”

Dit is niet de eerste keer dat Fractie Tonnaer een raadslid verliest aan Hart van Hoorn. Een jaar geleden stapte Ellen van der Knaap over naar dezelfde partij, kort nadat Liberaal Hoorn werd opgeheven en een doorstart maakte als Hart van Hoorn. Ook Van der Knaap zag in de nieuwe partij een betere kans om op lange termijn de belangen van de inwoners van Hoorn te behartigen.

RvH RvH

Reacties
Reactie: (Hans Bruynsma)
26-8-2024, 12:52
Welaan dan @Kees: Ik neem aan dat je je de eerstvolgende keer kandidaat stelt om lid van de 1e of 2e Kamer te worden? Dan kan je het initiatief nemen voor een wet die zo'n overgang verbiedt. Helaas (voor jou?) is het nu zo dat een politicus, dus ook een raadslid, wordt gekozen zonder last of ruggespraak. Fractievergaderingen, van welke partij danook, zouden dus moeten worden verboden. Een gekozen politicus vertegenwoordigt immers de kiezers die op hem/haar gestemd hebben en niet de fractie.

Reactie: (Kees)
16-8-2024, 23:59
Dit zou verboden moeten worden bij de ene partij lesgeld halen en dit gebruiken bij een ander en toevallig wel de grootste partij Lijkt me wel een gladde.