Brand bij supermarkt Spar aan de Gouw en aanhouding door de politie

Aangehouden persoon werd al ruim een week gezocht

HOORNGIDS HOORN | Vrijdagmiddag is een deel van het kermisterrein in Hoorn tijdelijk afgesloten geweest vanwege een brand in de Spar supermarkt aan de Gouw. Rond 16.25 uur merkte het personeel rook op in de winkel, waarna direct de brandweer werd gealarmeerd. Er was sprake van flinke rookontwikkeling, wat leidde tot een grote inzet van hulpdiensten.

Uitdaging voor hulpdiensten

Vanwege de ligging van de supermarkt midden op het drukke kermisterrein, konden de hulpdiensten via de daarvoor bestemde route de locatie bereiken, dat lukte goed. De brandweer wist het pand via de Achterstraat en de fietsenstalling goed te benaderen en was snel ter plaatse. De inzet van meerdere brandweereenheden trok veel bekijks van bezoekers. Om de veiligheid te waarborgen, werd een deel van het kermisterrein tijdelijk afgesloten. De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de rookontwikkeling.

Aanhouding

Tijdens het incident heeft de politie een man aangehouden. Naar verluid werd al ruim een week naar deze persoon gezocht. Hij is tijdens het onderzoek naar de brand in de kermisdrukte gearresteerd. De bij de brand aanwezige politieagenten merkten de man op omdat hij met een op een vuurwapen gelijkend object stond te zwaaien. Hij zou daarmee iemand hebben bedreigd. Er is geen verband tussen de aanhouding en de brand bij de Spar.

Foto’s: Inter Visual Studio

Rookontwikkeling bij supermarkt___ Rookontwikkeling bij supermarkt___
Verdachte aangehouden_ Verdachte aangehouden_
Rookontwikkeling bij supermarkt Rookontwikkeling bij supermarkt
Rookontwikkeling bij supermarkt_ Rookontwikkeling bij supermarkt_
Rookontwikkeling bij supermarkt__ Rookontwikkeling bij supermarkt__